У галереї «Арт-кафедра» показали «Осінній настрій»

25 Листопада 2016, 11:11
2124

В рамках мистецького проекту «Крок на шляху мистецтва» в арт-кафе «Стоп-кадр», що в «Адреналін Сіті», відкрилася виставка окремих творів учасників майстер-класу з вивчення техніки сухої пастелі «Осінній настрій» під керівництвом художниці Галини Івашків

Майстер-клас у жовтні 2014 року відвідали 33 учасники, відтоді їхні твори зберігалися у фонді галереї. Загалом, в експозиції міні-виставки представлено 15 живописних картин, оглянути які можна до кінця року.

«Ці твори – свідчення нашої просвітницької роботи. Адже такими проектами галерея «Арт-кафедра» продовжує виконувати свою освітню функцію. Ми даємо можливість дітям поспілкуватися з відомими митцями, почерпнути від них тонкощі художнього мистецтва. Надалі ми плануємо продовжити практику проведення майстер-класів, на які будемо запрошувати відомих художників та всіх, хто має хист і бажання творити», – розповіла присутнім керуючий партнер галереї Леся Корсак

Науковий працівник художнього музею Олена Старикова в захопленні від картин.

«Ця виставка – така собі маленька популярність, яка повинна стимулювати авторів до подальших творчих пошуків», – каже жінка.

На виставку завітала й сама художниця Галина Івашків, яка нині працює у Луцькій художній школі. До слова, мисткиня є учасницею багатьох всеукраїнських та міжнародних виставок та сценографом десяти вистав у Волинському академічному обласному театрі ляльок.

Сама Галина Івашків зробила короткий екскурс про техніку сухої пастелі.

«Ця техніка дуже корисна для початківців. Пастель одночасно дає і колір і лінію, завжди дозволяє виправити помилку. Я дуже люблю цю техніку, адже суха пастель має дуже широкі можливості. На шляху до становлення творчої особистості потрібно спробувати всі техніки, а пастель у цьому допоможе найкраще», – розповіла Галина Івашків. 

Присутні на відкритті виставки юні художниці одразу ж зацікавились, коли відбудеться наступний майстер-клас. Організатори  пообіцяли провести його з нового року.













Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром