У Луцьку зроблять графіті з моху, анімаційні ролики та настільну гру на екологічну тематику

19 Листопада 2016, 12:34
3306

Проекти настільної гри для дітей на еко-тематику та «Я Жива», що стосується анімації, вибороли гранти у розмірі 9 тисяч гривень.

Змагались та представляли свої напрацювання під час Пітчінгу еко-ідей у п’ятницю, 18 листопада.

Сенс заходу полягає в тому, що люди, які хочуть реалізувати свої ідеї, повинні представити їх у вигляді проектів перед суддями. Необхідно розповісти зміст задуму, показати кошторис та спрогнозувати подальший розвиток. Судді, в свою чергу, після представлення повинні проголосувати за ідеї власними грошима. В результаті, гранти мали б віддати двом переможцям.

У випадку Пітчінгу еко-ідей мінімальна ставка на від одного судді – 100 гривень, а їх було 13. Проекти представляли 10 учасників заходу. До суддівської колегії увійшли: координатор ВОГО «Волинський прес-клуб» у Волинській області Богдана Стельмах, громадський активіст, колишній міський голова Луцька Богдан Шиба, луцький бізнесмен-ресторатор Андрій Котищук, координатор спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» у Волинській області Оксана Гузь та інші.


Проекти на екологічну тематику були запропоновані у найрізноманітніших виявах. Захищали графіті з моху, тролейбус, що допоможе сортувати сміття, настільна та комп’ютерні ігри, лавка з  сонячними батареями, ековелопарковка, екопринти, анімаційні ролики та посібник на екотематику.

У фіналі дійства суддям запропонували «проголосувати» 100-гривневими купюрами за ідеї, які найбільше припали до смаку. Таким чином, перемогу здобула настільна гра на еко-тематику, за допомогою якої діти вчитимуться берегти навколишнє середовище.

«Насправді приємно здивовані, тому що ми слухали всі проекти і ми бачили, що конкуренція досить сильна»,– стверджує одна з ініціаторів ідеї проекту настільної гри Юлія Мамчур.

Проект «Я Жива» теж припав до смаку суддям. Метою проекту є створення тематичних роликів про Землю, щоб показати наскільки вона потерпає від людських вчинків та як її берегти.

Проте судді вирішили не зупинятись на двох ідеях та профінансували проект «МОХнате графіті», тобто малюнок з моху. Для реалізації ініціаторам потрібна була 1 тисяча гривень та стіна. На Пітчінгу учасники знайшли і те, і інше.

Оксана Гузь поділилась з Район.Луцьк своїми враженнями про Пітчінг еко-ідей.

«Дуже прикольні насправді ідеї, дуже багато чим люди займаються. Ми давно вже тематику знаємо –про проблеми, викиди СО2 і багато всього іншого, але дуже кльово, що люди не просто закриваються в собі, а поширюють інформацію. Тому ми малюємо на стінах, щоб всі бачили, якщо ми виробимо якусь гру – ми поширимо її серед всіх дітей, якщо проводити конференцію – так само поширюємо її в маси», – розповіла Оксана Гузь.

Судді Пітчінгу зауважили, що для таких дійств варто запрошувати більшу кількість людей, щоб забезпечити значне фінансування проектів.

«Наступного разу я приведу із собою подруг», – запевнила Оксана Гузь.

Текст та фото Юлії КАРМАНСЬКОЇ







































Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром