Топ-5 місць, де не соромно прогуляти пари

17 Листопада 2016, 10:35
3759 Джерело: ogo.ua

Із студентською порою пов’язані найприємніші, найнесподіваніші, найбезтурботніші спогади. А для того, щоб було що згадати, час потрібно проводити з користю та у веселій компанії.

Район.Луцьк спеціально до Міжнародного дня студента підготував підбірку місць, де можна почерпнути щось нове та розширити коло друзів.

 

Молодіжний центр Волині

Тут постійно вирує життя. Навчальні тренінги, семінари, розважальні дійства мають нагоду провести та відвідати усі охочі. Крім того, можна почути англійську мову від її носіїв – волонтерів Корпусу Миру. В межах Молодіжного центру діє ресурсний центр, де можна позичити проектор, плазму, звукопідсилювальне обладнання чи іншу техніку, необхідну для проведення заходів.

«Студенти можуть стати волонтерами центру і брати участь в обмінах, поїздках, закритих програмах щодо громадянської освіти. Усі охочі мають нагоду працювати, розважатися та організовувати заходи без сплати. Молодь може долучитися до освітніх програм від міжнародних організацій та взяти участь у грантових програмах», – розповідає директор та засновник центру Захар Ткачук.

 

Антикафе Inner Space

Заклад з каліграфічно прикрашеними стінами та затишною атмосферою. Його співзасновники розповідають, що завжди відкриті для відвідувачів.

«Ми є альтернативою звичайним закладам. У нас не обов'язково їсти чи пити, хоча це не заборонено. За бажання, є нагода брати чай, печиво і займатись тим, чим зазвичай люди займаються в кав’ярнях. Але можна прийти для того, щоб просто почитати книжку, взяти у нас журнали, книжки, або ж принести їх з собою», – каже співзасновник антикафе Inner Space Кирило Ткачов.

У цьому закладі пропонують настільні ігри, пазли, перегляди фільмів на диванчику та спілкування з друзями. Тут теж можна проводити свої заходи, або відвідувати дійства, які влаштовують інші організатори.


«Ми нікого нічим не обмежуємо, ніхто ні на кого не тисне, а ще немає офіціантів, які б постійно підходили і задивлялись на вас», - пояснює Кирило Ткачов.

 

Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки

Понад 670 тисяч примірників видань, перегляди фільмів англійською та можливість їх обговорити з носієм мови, сучасна техніка, надання первинної правової допомоги, тренінги, курси вивчення іноземних мов, виставки – всі ці ресурси та послуги можна отримати в бібліотеці.

«У нас діють інформаційні центри, один з яких – «Вікно в Америку». Він дає можливість удосконалювати знання з англійської мови. Є електронні книги, планшети, нетбуки, ноутбуки, мультимедійне обладнання», – розповідає заступник директора з питань інформатизації Наталія Рибачова.

Щонеділі у відвідувачів є нагода поспілкуватися з волонтером Корпусу Миру Семом Абрамсом, який є носієм англійської мови. При відділі літератури іноземної мови проводять безкоштовні курси з вивчення англійської та німецької мов.

У бібліотеці є пункт доступу громадян до правової інформації, де можуть проконсультувати усіх охочих.

«Ми передплачуємо електронну базу ЛІГА:ЗАКОН, де є вся законодавча база. Крім цього, Головне управління юстиції у Волинській області відкрило тут приймальню і надає консультаційні послуги громадянам. Це надання первинної правової допомоги. Також діє пункт надання дистанційної правової допомоги. Щовівторка юристи сидять і чекають на дзвінок через Skype», – пояснює Наталія Рибачова.

 

Клуб настільних ігор Твоя фішка

Засновники цього закладу Роман Мамчур та Юлія Мамчур пропонують відвідувачам більше, ніж 70 ігор, веселу компанію та теплу атмосферу. Вони запевняють, що застосування навичок, набутих у клубі, можна застосувати у повсякденному житті.

Зі слів Юлії, гра – це, в першу чергу, вміння правильно вигравати, програвати, аналізувати та домовлятись з іншими. Інколи від цього залежить виграш. Під час гри, на її думку, можна побачити справжні риси характеру та чесноти людей: комунікабельність, стриманість, чесність тощо.

Про розмаїття розваг у клубі розповів Роман Мамчур.

«Ігор є дуже багато і їхня різноманітність настільки велика, що це невеличкий всесвіт на столі і в картоні. В нас буває, що постійні відвідувачі мають ігри в колекціях, але не мають з ким їх пограти вдома і приходять, бо тут завжди є компанія», - каже співзасновник закладу.

 

Студентський коворкінг

Креативний простір знаходиться на Факультеті філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Коворкінг вже використовують для проведення нестандартних пар та чаювань.

Одна з ініціаторів створення творчого простору Катерина Панащук розповідає, що згодом там організовуватимуть читання, літературні зустрічі, кіноперегляди, виставки та майстер-класи. За бажання, у креативному просторі можна просто поговорити, попрацювати за ноутбуком тощо.

«Коворкінг - це простір для ідей та їх втілення. Він покликаний забезпечити потребу у місці для проведення інтелектуального та цікавого дозвілля», - сказала Катерина Панащук.

Юлія КАРМАНСЬКА

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
17 Листопада 2016, 21:42
І де знаходиться Антикафе?
17 Листопада 2016, 21:46
Паркова, 5
18 Листопада 2016, 19:15
прогулювати пари в бібліотеці? серйозно?
19 Листопада 2016, 02:08
А чому б і ні? Ніхто ж не пропонує сісти і зубрити. Можна фільм англійською переглянути і поспілкуватись, чим не достойна заміна парі?
27 Листопада 2016, 15:09
кворкінг-простір затишний і комфортний, там панує домашня атмосфера!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром