Новобудови: що будують у 55-му мікрорайоні

18 Листопада 2016, 12:16
11088

У 55-му мікрорайоні здійснюють будівництво на п'яти ділянках, ще дві споруди нещодавно здали в експлуатацію.

55-й район – найновіший мікрорайон у місті. Активна фаза будівництва припала уже на нове тисячоліття, тому в цій частині міста, у порівнянні з іншими, новобудовами можна вважати більшість районівських споруд.

Район.Луцьк простежив, де нині здійснюють будівництво та які об’єкти не так давно почали функціонувати.

У новому мікрорайоні ми нарахували три багатоповерхівки, які ще будують, два житлових будинки, що здали в експлуатацію не раніше 2015 року, один освітній заклад та культову споруду.

 

Вулиця Липинського, 11

Будівництво житлового будинку розпочали в ІV кварталі  2015 року. Споруда має 10 поверхів та налічує  144 квартир.  Здати будинок запланували у листопаді 2016 року. Забудовник –  ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536». За квадратний метр житла у цій новобудові просять 12 тисяч  500 гривень. 



 

Вулиця Липинського, 4

Будівництво багатоповерхівки розпочали ще 2005 року, а увести будівлю в експлуатацію планували 2007 року. Зводити будинок на умовах дольової участі взялися представники «Західпромбуд». Майбутні жителі повністю розрахувалися за житло, втім, добудувати його не вдалося через банкрутство забудовника. Тож за допомогою міськради мешканцям вдалося створити кооператив і 26 лютого 2014 року земельну ділянку передали жителям у спільну власність. На той момент будівлю звели лише на 44%. Наразі жителі і досі самостійно та за допомоги інвесторів облаштовують будинок.


 

Вулиця Липинського

Школу №27 уже встигли охрестити довгобудом, адже капсулу під будівництво заклали ще 2011 року. Виконують роботи представники ТзОВ «Житлобуд-2», які здобули право будувати соціальний об’єкт, перемігши у тендері. Збудувати споруду планували за два роки, та через брак коштів справитися у зазначені терміни не вдалося.

Надія на швидшу добудову з’явилася на початку серпня цього року. У Кабміні виділили 11 мільйонів 472 тисячі гривень на будівництво школи №27 з державного бюджету. Ще 8 мільйонів гривень цього року запланували у міському бюджеті. І хоч цих коштів все одно поки не вистачить на остаточне завершення будівництва, владці сподіваються й на подальші субвенції від держави.


 

Вулиця Іващенка, 2

Першу чергу будівництва дев’ятиповерхового ЖК «Затишний» завершили у четвертому кварталі 2015 року, другу чергу запланували на четвертий квартал 2016 року. Забудовник – Луцький домобудівельний комбінат (ЛДБК). Дев’ятиповерхівка розрахована на 171 квартири.

Переваги ЖК «Затишний»:

- Будівництво ведеться повністю з червоної керамічної цегли;

- Внутрішнє оздоблення максимально наближене до проведення ремонтних робіт – поліпшена штукатурка стін, готова під поклейку шпалер; стяжка підлоги - готова під укладання паркету чи ламінату;

- Індивідуальне поквартирне опалення (двухконтурний німецький котел «Viallant», радіатори);

- Електропроводка мідна із розведенням у кожне приміщення з розетками та вимикачами;

- Сучасні безшумні ліфти «OTIS»;

- Відеонагляд і домофон;

- Розташування у найкращому районі міста Луцька;

- Готовність будівництва – 100%.



 

Вулиця Іващенка, 1а

Новий житловий будинок почали будувати у другому кварталі 2014 року і за рік завершили будівництво. В експлуатацію будівлю здали у другому кварталі 2015 року. Забудовник – «Луцьксантехмонтаж №536». Споруда має дев’ять поверхів і розрахована на 180 квартир.

1

 

Крім того, на вулиці Липинського, 9 представники «Луцьксантехмонтаж №536» здали в експлуатацію ще один будинок. Будувати багатоповерхівку почали у четвертому кварталі 2014 року, а завершили будівництво у четвертому кварталі 2015 року.

 

Вулиця Карпенка-Карого, 5

Земельну ділянку під Монастир Святого Василія Великого (УГКЦ) виділили ще наприкінці минулого століття. Тут спорудили монастир із кількох кімнат-вагончиків та тимчасову каплицю. У 1995 році ченці розпочали зведення монастиря і величавого собору.

За настоятельства отця Григорія Бардака, викопали котлован. У 1998 році настоятелем у Луцьку став о. Дмитро Григорак, який з допомогою спонсорів і жертводавців розпочав будівництво монастиря і церкви.

З 2007 р. настоятелем монастиря у Луцьку є о. Терентій Цапчук, який продовжує працю своїх попередників. Наразі вже спорудили монастир, святилище, а в підземному приміщенні облаштували церкву. Проте через нестачу коштів будівництво здійснюють повільними темпами.


 

 

Оксана ВЛАСЮК

 

Читайте також: Новобудови: що будують у центрі міста

Новобудови: що будують у 33-му мікрорайоні

Новобудови: що будують у Завокзальному районі

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024