ДПЗ: лучани після ранкової гімнастики готували здорову їжу

13 Листопада 2016, 16:03
3529

Традиційно на ДПЗ щонеділі проводять зарядку. Мешканці цього району зрозуміли, що їм цього мало, тому вирішили освоїти принципи здорового харчування.

Навчали готувати страви в приміщенні спортивного клубу «Стріла» у неділю, 13 листопада.

Учасники заходу стверджують, що такий майстер-клас відбувається вперше, але вони переконані, що це стане доброю традицією.

До проведення серії заходів спонукала звістка про зарядку 30 жовтня, яка мала б стати останньою.

 «Коли зарядки розпочалися, ніхто не думав, що вони так швидко закінчаться. Люди, які вже згуртувалися за той період, прийняли рішення, що потрібно і далі збиратися разом. Зараз в нас зарядка на 9 годину, потім ми традиційно п’ємо чай, а після цього в нас майстер-клас зі здорового харчування», - розповідає мешканка ЛПЗ Наталія Гуркіна.

Цього разу готували французький омлет, вівсяну кашу та гарбузово-яблучні шашлики. Кожен з учасників заходу знайшов собі страву до смаку. Діти їли вівсянку та шашлики, а дорослі наминали омлет, який, як виявилось, досить легко приготувати. До його складу увійшли м’ясо, гарбуз, яблуко, цибуля, трави та яйця.

Особливістю страв є відсутність води та олії у переліку інгредієнтів. Це допомагає зберегти користь продуктів. Щоб овочі та м’ясо готувались без цих інгредієнтів, використовували сковорідку WOK. Розповідав про здорове харчування та готував один з активістів та учасників зарядки на ДПЗ.

«У нас є прекрасний тато двох діток – Юрій Тарапата. Ми поговорили і він сказав, що йому цікаво робити для нас лекції про здорове харчування, розповідати те, що він сам знає», –  каже Наталія Гуркіна.

Втім, Юрій запевняє, що такі майстер-класи проводитиме на усіх зарядках. Він розповів, що до досліджень здорового способу життя спонукала поява дитини в сім'ї.

«Ми з дружиною тоді зрозуміли, що мало знаємо про здоровий спосіб життя, інші люди теж необізнані. Величезний кайф виникає, коли люди, яким ти розповідаєш, починають змінювати свої звички. Коли вони потім дякують, хочеться робити це постійно», – стверджує Юрій Тарапата.


















Текст та фото: Юлія КАРМАНСЬКА

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром