ТОП-4 поради, як стати ютубером: луцьку малечу вчили вести відеоблоги

13 Листопада 2016, 14:42
10037

У Луцьку відбувся майстер-клас «Як створити свій популярний YouTube-канал і стати ютубером».

Організували навчання у комп’ютерній академії «Шаг» у суботу, 12 листопада, для дітей віком від 9 до 14 років.

Школярі із захопленням слухали львівську блогерку Христину Соломаху, яка розпочала свою YouTube-кар’єру порівняно нещодавно. Проте дівчина має вже кілька тисяч підписників на власному каналі, де вона розповідає про стиль свого життя, подорожі та фотографування.

Дівчина вважає, що часто батьки не сприймають серйозно захоплення дітей, не вірять, що у YouTube можна заробляти шалені гроші.

«Насправді, це і заробіток, і розвиток для їхніх дітей. Вони стають більш розкутими, комунікабельними, відкривають у собі нові можливості та таланти», переконана Христина Соломаха.

Львівська блогерка поділилася своїми секретами успіху:

  1. Залишатися завжди собою, бути відкритим, не вигадувати собі недоречні образи.
  2. Не шкодувати кошти на техніку чи на підвищення якості контенту.
  3. Кожному ютуберу необхідно вивчати програми для відеомонтажу. Без цього нікуди!
  4. Пошук нових знайомств та контактів, що сприяє безперевному розвиткові.

Після основної частини майстер-класу діти буквально засипали блогерку запитаннями. Цікаво, що школярі цікавилися досить практичними речами: питали про заробітки, підбір техніки, вибір назви для каналу. Активним під час сесії запитань був маленький лучанин Владислав Бутаков, який має вже аж 3 власних YouTube-канали.

«Я хочу знімати гарні відео, тому прийшов сьогодні сюди. Мене мама зареєструвала у ВК, і я там познайомився із блогером, він спитав, чи я хочу сигну (ред. – це фотографії з іменами або ніками). Я погодився на пропозицію, і потім зняв про це відео. Після чого, ми з мамою створили канал і завантажили відео у мережу», розповів хлопець, з чого почалось його захоплення YouTube.  

Владислав також раніше знімав відео про моделювання, автотюнінг, про те, як він грав у комп’ютерну гру «Minecraft». Наразі хлопчик розповідає у власному відеоблозі про футбол.  

Зацікавилася темою майстер-класу і 12-річна Катерина Шапілова. Дівчинка зізналася, що хоче досконало вивчити комп’ютер, а YouTube-канал їй потрібен для заробітків.

«Я вже знімала відео, але поки нікуди їх не викладала. Та мені дуже цікава ця тема, хочу спробувати свої сили», – каже Катя.

До слова, створенням власного YouTube-каналу несподівано для організаторів зацікавилося більше ста дітей. Тому довелося розділити малечу на групи і тричі проводити знайомство із сервісом №1 для відеоблогерства.


1









1


Текст та фото: Ірина НОВОСАД  

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
14 Листопада 2016, 17:12
Шаг кращий!!!!!
27 Листопада 2016, 19:23
шаг це бомба!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
02 Жовтня 2017, 02:08
Ваууууу!
05 Лютого 2019, 19:47
вопорокен про про про про<br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/>вапро
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром