Кубок Любарта з фризбі - у киян і білорусів

08 Листопада 2016, 17:40
2511 Джерело: facebook.com

Сьомий Міжнародний турнір з алтимат фризбі «Кубок Любарта 2016» відбувся у Луцьку.

У турнірі, який пройшов 5-6 листопада, змагались більше ста спортсменів. Всього у змаганнях взяли участь шість жіночих та вісім чоловічих команд з Києва, Львова, Івано-Франківська, Полтави, Харкова, Одеси, Рівного, Бреста, Гродно та Лодзі.

У фіналі в чоловічому дивізіоні розгорнулась запекла боротьба між київською командою Rainbow та командою MadCaps з Івано-Франківська, яка вперше за роки свого існування дійшла до фіналу. Здобувши перемогу з рахунком 13:10 золото вибороли кияни. Третє місце посіла команда зі Львова Wild West.

У жіночому дивізіоні фінал видався надзвичайно видовищним завдяки командам Gamble з Києва та Phoenix з Бреста, Білорусь. Інтрига зберігалась до останнього очка, а переможний гол занесли білоруски, здобувши перше місце з рахунком 10:9. Третє місце в жіночому дивізіоні виборола команда Дикі Кралі, Київ.


Особливістю алтимат фризбі є наявність Духу гри, що передбачає взаємоповагу та чесну гру, за яку відповідають самі ж гравці. Особливою заслугою вважається отримати цю нагороду, причому команди самі обирають, хто з учасників найбільше її вартий. Так ось, серед чоловіків її присудили луцькій команді Buffalo, а серед жінок - білорускам з команди Phoenix.

Ще одна цікава нагорода в алтимат турнірах - це MVP (Most Valuable Player) - найцінніший гравець. Нею відзначають гравця, котрий був найкориснішим в іграх і зробив найбільше для своєї команди. В чоловічому дивізіоні MVP став Тарас Кузик (MadCaps, Івано-Франківськ), а у жіночому - Анна Слєнзак (Gamble, Київ).

Організатором турніру виступив фризбі-клуб Алтимат Луцьк. Змагання пройшли за підтримки інтернет-магазину фризбі-дисків Алтимат Стор та компанії з доставки питної води Джерело Здоров’я.

Змагання традиційно відбувались в Культурно-розважальному центрі Адреналін Сіті.









Фото Олександра КАЛІНІНА

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром