У Старому місті з’явилась унікальна парковка

08 Листопада 2016, 15:07
1933

Поблизу замку Любарта відкрили паркінг з унікальною в Україні системою відеонагляду і контролю за номерами.

Про це повідомив технічний директор ПП «Ельбе УА» Костянтин Пастухов під час презентування паркомату у вівторок, 8 листопада.

Парковка повністю ще не працює, проте встановлення паркоматів та болардів планують завершити до кінця листопада.



Заступник луцького міського голови Сергій Григоренко розповідає, що функціонуватимуть два в’їзди – на Старому ринку і вулиці Братковського, та два виїзди – на вулицях Кафедральна і Галшки Гулевичівни.

Парковка є приватною, проте підприємець сплачуватиме паркувальний збір, обсягом 200 тисяч гривень в рік.




«Вже витратили 1 мільйон 200 тисяч гривень. Це дуже велика сума, поки міська рада таких грошей не має, тому де є потреба в складній системі, будемо залучати через великий тендер приватних інвесторів. Де потреба в коштах менша – будемо давати комунальним підприємствам», - стверджує Сергій Григоренко.

Загалом, для функціонування паркінгу планують витратити 2 мільйони 400 тисяч гривень.

Зі слів заступника міського голови, проїзна частина не блокується, а схема організації дорожнього руху погоджена з поліцією.


«Старе місто належить всім, і система паркування покликана впорядкувати те, що є в Старому місті. Це нормальна європейська практика. Ми йдемо на всі поступки, а малозабезпеченим  готові видати безкоштовну картку», - запевняє Сергій Григоренко.

За одну годину користувач повинен сплатити 6 гривень. Наразі є 60 паркувальних місць. Коли запрацює вся система, їх буде 126.

Технічний директор ПП «Ельбе УА» Костянтин Пастухов розповів про унікальність паркінгу:

«Машина під’їхала до боларда, система відеонагляду зчитала номер транспортного  засобу і внесла його в базу, а ви поїхали на територію», – стверджує Костянтин Пастухов.

У паркоматі можна сплатити готівкою та картою. Здачі поки не видає, але згодом це виправлять.

«Абсолютно всі номери фіксуватимуть. Якщо хтось захоче заїхати в Старе місто, але не заплатив, на Глушець звідси він не виїде, поки не сплатить цю суму. Якщо ви заїхали на територію, у вас є 20 хвилин, щоб безкоштовно виїхати. Якщо пробули більше часу і простояли на парковці – ви повинні заплатити», – розповідає технічний директор ПП «Ельбе УА».

Наявність безкоштовних хвилин є постійною для всіх, хто заїжджатиме у Старе місто.


 

Юлія КАРМАНСЬКА

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
08 Листопада 2016, 19:22
Яка це парковка ? Це платний в*їзд в Старе місто. Навіщо запускати цю штутуку, якщо вона ще не працює повністю ??* Здачі не видає, гарантій безпеки для авто немає. На днях болард понівичив авто ! ? Чому про це ніхто не пише ?
09 Листопада 2016, 02:40
Не болард понівечив авто, а навпаки.<br/>Просто не всі наші водії дотримуються правил дорожнього руху.
09 Листопада 2016, 13:37
Де можна навчитись ,як користуватися цими болардами,паркоматами?
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром