Кічкарівка: зруйновані дороги і занедбаний майданчик

16 Вересня 2015, 15:44
3032

Жителі Кічкарівки змушені ходити по бездоріжжю, а діти гратися просто на асфальті.

«Невидимий» житловий район потерпає від занедбаності, бо у влади на окраїну Луцька завжди бракує грошей. Асфальтовані доріжки на Кічкарівці побачити можна аж ніяк не всюди. Здебільшого це шлях, який веде до «багатих» будинків. Люди, які не можуть за свій кошт зробити власну дорогу, змушені ходити по ямах і камінцях. Найгірше, скаржаться мешканці, ходити по стежинках з дітьми, адже ніхто не застрахований від нещасних випадків.


Проте дороги – це не єдина проблема у богом забутому районі. Дітям, яких тут достатньо багато, немає куди подітися, адже з колишнього дитячого майданчика практично нічого не лишилося. Попереднє призначення тут нагадують лише старенькі шини і облізла фарба з колись розмальованого футбольного поля. Тож дітки змушені гратися просто посеред асфальтованого покриття і забивати м’ячі між обламаними футбольними штангами. Огорожа майданчика також зруйнована, тому безпека маленьких розбишак лишається під питанням.



Не має місця для проведення вільного часу і молодь. Тому вони обрали собі альтернативу. Вечірні посиденьки влаштовують просто під парканом одного із будинків. Відпочивають не завжди культурно, тому мешканцям будинків доводиться частенько прибирати альтернативне місце розваг.

Місцева мешканка Ірина Сватула каже, що ще кілька років тому дитячий майданчик функціонував, проте зараз призначення цього місця важко назвати дитячим. Дороги, як стверджує жінка, ремонтувати потрібно за власний кошт, але оскільки в районі живуть здебільшого багатодітні та неблагополучні сім’ї, то потрібних коштів зібрати не вдається.

«Водити дітей у садочок чи просто проїхати візочком по таких дорогах вкрай важко. Так дитина легко може травмуватися, а коли підуть дощі, то взагалі пройти не можна буде», – розповідає Ірина Сватула.

Окремою історією на Кічкарівці є проблема сміття. Оскільки сміттєві баки тут не передбачені, то місцеві мешканці змушені скидати мішки з відходами просто під парканом одного з будинків. Проте люди радіють і тому, адже раніше потрібно було чекати автомобіль з клунками в руках, бо власне сміття кожен викидав окремо.


Зараз збирають сміття комунальники, але без баку на місці збору мішків з відходами все одно залишається бруд. Проте таку ініціативу підтримують не усі мешканці. Особливо ліниві викидають сміття просто у рівчак, де раніше був ставок. Водойму кілька років тому осушили, а зараз вона слугує великим сміттєзвалищем.


Що ж робити жителям «краю світу» і як боротися із занедбаністю власного району – покаже час. Поки що мешканці продовжують оббивати пороги різних організацій із надією, що їх нарешті почують.

На околиці побувала Оксана ВЛАСЮК

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром