У місті може з’явитися пам’ятник «Волинянці»

03 Листопада 2016, 16:25
2365 Джерело: facebook.com

Ідея встановити пам'ятник автомобілю ЛуАЗ-969М (в народі – «Волинянка») виникла у віце-президента Асоціації «ІТ України» Віктора Левандовського

У коментарі виданню «Конкурент»  автор задуму розповів, що думка про пам'ятник «Волинянці» з'явилася ще рік тому, але час пішов на пошуки самого концепту.

«Чому в Луцьку немає пам'ятника такому символу міста? Життєвий шлях машини має початок і кінець. Більше ця машина не випускається. Машина має специфічну прохідність: вона їздить нормальними дорогами, їздить бездоріжжям, готова їздити й рельсами», – зазначив Левандовський.

Над місцем для пам'ятника ще роздумують. Є два варіанти: біля автозаводу або в центральному парку.

«Ми ще розглядаємо варіанти. Особисто мені подобається місце біля автозаводу, бо це такий собі символ епохи. З іншого боку, було б добре, щоб це було місце, де можна буде облаштувати фотозону» – розповів лучанин.

«Фінансувати збираємося за рахунок бізнесу, я хочу виступити меценатом», – додав він.

Остаточну суму поки назвати неможливо. Однак вона не буде великою, – запевнив Левандовський. 

«Мені прийдеться купити старий автомобіль без мотора, а це не є великі гроші. Це буде реальний автомобіль», – підсумував лучанин.

Коментарі
03 Листопада 2016, 20:34
Не треба вигадувати велосипед! Памятник "ВОЛИНЯНЦІ" давно існує! НА ТЕАТРАЛЬНОМУ МАЙДАНІ "Волинянка" Волинської філармонії ( в ідеальному стані) щодня з почуттям гордості за ВОЛИНЬ продає квитки на концерти волинських артистів та гастролерів! Часто підходять люди і питають : "... чи не продається сама "Волинянка" і чують відповідь : " Батьківщина не продається!" Якщо Віктор Левандовський відчуває теж такий патрітизм - нехай почне з того, що купмть старий ЛуАЗ, відреставрує і хоча б один раз на тиждень буде їздити нею на роботу!!!
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром