Гірна: штрафи власникам гаражів не відмінили

02 Листопада 2016, 14:46
2002

Члени виконкому не скасували рішення адмінкомісії щодо накладення штрафів на жителів, гаражі яких, за ствердженням чиновників, стоять на вулиці Гірній, 2 незаконно.

Про це стало відомо у середу, 2 листопада, під час засідання виконавчого комітету.

Нагадаємо, депутати Луцької міської ради організували зустріч із власниками гаражів, під час якої заступник начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв повідомив, що територія, на якій стоять гаражі, знаходиться у комунальній власності. З 30 металевих конструкцій більше половини встановлені з порушенням норм – на мережах та на червоних лініях.

На початку вересня жителі вулиць Рогової та Гірної пояснили, що хочуть, аби їх гаражі не демонтовували, і готові платити за оренду території. Під час 12-го пленарного засідання сесії міської ради міський голова Микола Романюк пообіцяв мешканцям, що гаражі не знесуть доти, поки не знайдуть спільного рішення.

Втім, через незаконне встановлення гаражів, адміністративна комісія, яка розглядає питання демонтажу гаражів лучан, вирішила накласти на власників споруд штраф у сумі 340 гривень.

У зв’язку з цим мешканці вулиці Гірна, 2, 2а запланували оскаржити рішення адміністративної комісії, яка зобов’язала їх сплатити штраф за нібито самовільне встановлення гаражів. Тож скарги жителів на постанову адмінкомісії розглянули під час засідання виконкому.

Активіст «Народного контролю» Михайло Шелеп зауважив, що муніципали повинні були б шукати дозволи на встановлення гаражів в архівних документах, а не штрафувати жителів. Адже профільні органи міськради і не могли надати дозвіл на оренду території, бо тоді, коли встановлювали гаражі, цих структур ще не існувало.

У свою чергу директор департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська зауважила, що вдалося знайти лише єдину пояснювальну записку від 1988 року без печаток і без відповіді. У ній люди просять дозволити розміщення гаражів. Втім, вказують, що їх має бути 27, а не 82, які стоять нині.

Прийшли до зали засідань й обурені мешканці, які стверджували, що минулого століття їм дозволили поставити гаражі. Тому нині їх безпідставно звинувачують у самовільному встановленні конструкцій.

Деякі члени виконкому пропонували скасувати рішення адмінкомісії і відправити його на повторний розгляд або ж взагалі закрити справу. Проте колеги не підтримали такі пропозиції.

У підсумку члени виконавчого комітету вирішили залишити без задоволення скарги мешканців вулиці Гірної, 2

Коментарі
02 Листопада 2016, 16:50
Заберіть той срач.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром