Луцьк, 7 червня: відзначений волонтер, благодійний фестиваль та небайдужі активісти

07 Червня 2015, 20:08
1665

Сьогодні в місті було спекотно і тихо, не враховуючи кількох моментів, про які й розповімо нижче.

Волонтер з Луцька, самооборонівець Дмитро Сандалов отримав медаль «За жертовність і любов до України», яку йому вручив Патріарх Філарет.

Про це він написав сьогодні у своєму facebook:

«Украинских солдат спасает не бородатый дядька на небе, а наши броники, наши машины, наши харчи и медикаменты и еще - чувство, что правда на нашей стороне. Бог - это люди, жертвующие для других свое время, деньги или хотя бы сопереживание. Если вы молитесь за наших бойцов - вот в вас и есть тот самый Бог, в отличие от тех, кто ноет про жизнь и "я вообще за мир - нахера они туда пошли воевать?», - написав Сандалов, який у соцмережі зареєстрований, як Йож Додоо.

У центрі Луцька відзвучав V благодійний фестиваль «Волинський благовіст», під час якого збирали кошти для діток, чиї батьки загинули в АТО. Участь у ньому взяли відомі українські артисти, зокрема Павло Дворський, Волинський народний хор та хори храмів Волинської єпархії УПЦ.  Трансляції фестивалю можна переглядати сьогодні на двох місцевих каналах.

Біля Варшавського ринку активісти затримали чергового псевдоволонтера, який раніше вже потрапляв їм до рук в центрі міста. Його доправили на допит в міліцію.

Активісти групи «Анти педофілія Луцьк» затримали жителя мікрорайону ДПЗ, який пропонував зайнятись сексом 14-річній дівчинці, від імені якої вели переписку учасники групи. У розмові з активістами, яку вони записали на відео і виклали в інтернеті, чоловік сказав, що розкаюється і більше ніколи не писатие на такі теми неповнолітнім дівчатам. Після цього його відпустили.

За нашими спостереженнями, через нестерпну літню спеку лучани сьогодні виїжджали з міста в більш приємні, затишні та прохолодні місцини, аби відпочити й набратись сил на новий робочий тиждень. Хоча багато людей можна було зустріти у звичних місцях скупчення: Центральному парку, центрі, торгово-розважальних закладах.

Якщо ми пропустили щось нове й цікаве з цього дня, ви можете нам про це повідомити.

Тож нехай літо дарує хороші новини і гарний настрій нашому місту.

 

Оглядала події Ольга Бузулук

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39