Луцьк агітаційний: передвиборча кампанія по-новому

14 Вересня 2015, 15:45
2836

У місті набирає обертів політична реклама.

«Свобода», «Батьківщина» та «Громадянська позиція» – в наметах, потенційні кандидати від «Народного контролю» та «Українського об’єднання патріотів «УКРОП» – на сторінках газет, – такі нові види агітації зафіксували спостерігачі «ОПОРИ» у Луцьку станом на 11 вересня.

В обласному центрі Волинської області значно активізували свою діяльність місцеві організації політичних партій «Батьківщина», «Свобода», «Громадянська позиція», «Об’єднання «САМОПОМІЧ», а також потенційні кандидати до місцевих рад і на посаду Луцького міського голови Павло Данильчук та Михайло Шелеп («Народний контроль»), Ігор Палиця та Олександр Товстенюк («Українське об’єднання патріотів «УКРОП»).

Активну політичну рекламу окремі партії та потенційні кандидати ведуть через встановлення наметів та поширення партійних газет, газет однойменної з партією громадської організації та газет власних благодійних фондів.

Зокрема, у Луцьку на Театральному майдані, на вул. Рівненській та Ковельській було зафіксовано намети політичної партії «Свобода». В наметах роздавали партійні газети, датовані 3-9 вересня 2015 року.

Ідентичний спосіб агітації в області використовує і політична партія «Батьківщина». В газетах, які роздавали в наметах, містяться дані соціологічного опитування з рейтингом політичних партій. Відповідно до цього рейтингу ВО «Батьківщина» посідає друге місце, відстаючи лише на 1% від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Свій намет на Театральному майдані встановлює також місцева організація політичної партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка. У ній активісти також роздавали газети місцевого осередку політичної партії.

На сторінках газет благодійного фонду «Новий Луцьк» активно піаряться Ігор Палиця та Олександр Товстенюк (перший є засновником благодійного фонду, другий – його керівником). У номері за вересень 2015 р. розміщена інформація про благодійництво та діяльність Олександра Товстенюка в рамках фонду. Також на сторінках газети міститься біографія потенційного кандидата на посаду Луцького міського голови.

Поширюється також газета «Народного контролю», однойменної з партією громадської організації, в якійпотенційні кандидати від цієї політичної сили Павло Данильчук та Михайло Шелеп активно розповідають про власні успіхи у «боротьбі» з незаконним будівництвом у місті Луцьку та з порушниками правил паркування автомобілів на вулицях міста.

Нагадаємо, що волинське представництво Громадянської мережі «ОПОРА» раніше повідомляло про появу білбордів на вулицях міст, які містять ознаки агітації від політичних партій. Днями їхній перелік поповнився. На носіях зовнішньої реклами масово почала з’являтися реклама політсил з відображенням партійної символіки та партійних лозунгів.

«Самопоміч відкрила списки. Вирішуй, хто гідний!» зазначається на білбордах політичної партії «Об’єднання «САМОПОМІЧ»; «Приєднуйся до відродження країни!» - закликає політична партія «Відродження»; «Змусимо владу працювати чесно», «Разом зробимо більше!» - заявляє «Народний контроль»; «Зберегти країну!» – ставить завдання «Блок Петра Порошенка «Солідарність»; «Порядок! Справедливість! Батьківщина» - ідеться на білбордах «Батьківщини»; «Вірю в майбутнє України» – наголошує Радикальна партія Олега Ляшка; «За мир на своїй, Богом даній землі» – міститься гасло на білбордах «Свободи».

З’явилися на вулицях міста і сітілайти «Українського об’єднання патріотів «УКРОП», де міститься інформація, що має ознаки майбутньої політичної програми партії із назвою «Десять кроків патріотів».

Нагадуємо, що, відповідно до ч. 2 ст. 54 Закону України «Про місцеві вибори», місцеві організації партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі, кандидати у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости мають право розпочати свою передвиборну агітацію лише з дня, наступного за днем прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів. Ведення передвиборної агітації до початку встановлених законом строків забороняється.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром