Муніципали «скрутили» під час демонтажу власника кіоску

28 Жовтня 2016, 17:17
3908

Підприємця, чий кіоск сьогодні вночі знесли на автостанції, не допускали до споруди, аби той забрав товари, які можуть пошкодитися.

У результаті сталася сутичка, під час якої чоловік, за його словами, отримав легкі тілесні ушкодження. Про це власник кіоску Віталій розповів у коментарі Район.Луцьк у п’ятницю, 28 жовтня.

Близько опівночі охоронна фірма повідомила чоловіку, що на автостанції відбувається знесення  його кіоску. Він одразу ж прибув на місце, аби розібратися, у чому справа.

«Коли я примчав, на місці стояло зо п’ять нарядів патрульної поліції, муніципальна поліція, чоловік 5-6 з начальником Юлією Сиротинською, плюс комунальники, спецтехніка – крани, підйомники.

Демонтований кіоск уже на штрафмайданчику
Демонтований кіоск уже на штрафмайданчику

Мене не попередили, що саме цієї ночі приїдуть забирати кіоск. А всередині дуже багато товару: там і холодильники, і кавоварка, і пиво на стелажах стояло, і вода – повністю весь асортимент. Я захотів зайти, щоб повиносити свій товар, а мене муніципальна поліція не пускала. Я просто прорвався всередину», – каже Віталій.

Він одразу подумав про те, що при демонтажі споруди можуть пошкодитися і розбитися деякі товари, тому попрямував до кіоску, аби забрати дещо і опустити на землю:

«Товар увесь був на стелажах. Автоматично, коли вони його мали піднімати краном, воно би все попадало. Я просто хотів познімати на підлогу, аби воно не побилося. Там також були холодильники, надані різними фірмами. Коштують вони по 10 тисяч кожен. Це не моє особисте, там крім мого є ще власність «третіх» осіб. І, зайшовши в кіоск, я хотів забрати дещо і спустити на землю, як увірвалися троє муніципалів, схопили мене за руки-ноги. Я намагався втриматися на ногах, тримався за стелаж», - розповідає чоловік.  

У результаті такої нерівної боротьби Віталій отримав легкі тілесні ушкодження, які встиг одразу зафіксувати у травмпункті.


«Вони мене гнули-вигинали, боролися зі мною, в результаті чого я порізав палець, в мене є забої на руці, які я зафіксував у травмпункті вночі. Сьогодні буду іти писати заяву в поліцію на тілесні ушкодження і проводити судмедекспертизу», - запевняє підприємець.

На його прохання забрати товар ніхто не відреагував. Під час підняття кіоску, відповідно, все всередині попадало і побилося, товар понищено:

«Заламали мене і поліція більше туди не пускала. Кіоск почали вантажити, він захитався, все в середині  почало падати, битися, потекла вода з днища, тріснуло вікно і прогнувся дах. Це задокументували і сфотографували. Тепер там все побито і понищений товар на велику суму грошей, я буду це все описувати і позиватися в суд».

На питання, чи були у Віталія дозвільні документи на встановлення споруди, відповідає ствердно. Також справно платить податки у міськраду вже більше 12-ти років і має двох продавців, які за рахунок цієї роботи практично забезпечують свої сім’ї.

Підприємець каже, що питання з кіосками – спірне. Він не розуміє, чому законні споруди на автостанції знесли вночі і без відповідного рішення суду. «Комусь це місце добре сподобалось і вони вирішили таким чином, правдами-неправдами довести до цього», - вважає чоловік.

Тим паче, не так давно в підприємців була зустріч із заступником міського голови Тарасом Яковлевим та головною муніципалкою міста Юлією Сиротинською.

«Тоді домовлялися, що поки не вирішиться питання з тою землею, то до весни, як мінімум, всі кіоски будуть стояти. Це особисто пообіцяв Яковлев, і є люди, які це можуть підтвердити», – розповідає Віталій.

На питання, чи повідомляли йому про демонтаж, відповідає ствердно. На пошту отримував листа, у якому зазначили, що оскаржити дане рішення можна протягом десяти днів. Проте, наразі цей термін ще не пройшов.

Чоловіку також не повідомили, коли він зможе відкрити свій кіоск і забрати товари. Споруду опломбували і забрали на штрафмайданчик. Причому, на даху під час транспортування утворилася діра, через яку у  разі негоди товар попсує ще й волога.

Район.Луцьк буде стежити за перебігом цієї скандальної ситуації та згодом проінформує читачів про результати боротьби власника за кіоск.

Читайте також: Головна муніципалка розповіла, чому кіоски на автостанції зносили вночі

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
28 Жовтня 2016, 20:34
Знайшов кому вірити - Яковлеву і Сиротинській Це найголовніші брехуни міста. Брешуть в очі як собаки. І не червоніють. Вони червоніють тільки перед депутатами. А решти людей не соромляться.
29 Жовтня 2016, 01:21
Шановні підприємці,які часто є мажорами і жлобами,не ображайтесь,це сигнал Вам,недалеко відірвались Ви від простого люду.Тому-будьте з ним.
29 Жовтня 2016, 02:53
Шановний реаліст! Ви не реаліст, а проста невдаха, бо заздрите навіть там, де немає чому заздрити! Людина родину годує, дає роботу іншим людям, сплачує податки, за які місто "живе", а от мажори явно не в таких ларьочках бізнес ведуть. Ображає думка народу -"всіх під одну грєбьонку"! Що ж ви порівнюєте ларьки та власників мереж магазинів! Як перші мають не сильно більше звичайного працівника, то останні все ж таки більше. Але всеодно, як треба вам чи вдягнутись чи продуктів прикупити - йдете ви до тих "базарників", заздрите ім страшно, судячи з усього, але ж в них дешевше, гадите на них за спиною, але ж без них ніяк, купуєте вирощене на городах і кривитесь, що стоіть та жінка в неналежному місці, купуєте взуття з виглядом, наче на місці продавчині шось недостойне вас стоіть і пригаєте від щастя, як все демонтовують, роботу відбирають, вкладені гроші нищать. Та повірте, ні одна з тих підприємців не стояла б там в будь-яку погоду, не іздила б сутки без сну, ризикуючи життям серед ночі, за товаром, не витрачала б здоров'я замерзаючи взимку та мліючи від спеки влітку, якби так було легко здобути заробіток і зашибісь жити! Чому ж ви такі жорстокі до інших, потрібно поважати труд усіх, намагання прогодувати родину, люди ж не на пивбазках заправляються, а працюють, стараються, так само як і ви намагаєтесь хоч якось покращити життя собі та своій родині.Добрішими треба бути.
29 Жовтня 2016, 20:33
Паскуда ця Сиротинська!!!!!!
30 Жовтня 2016, 16:46
До лучанки. Ти не скигли точно. Ви скільки єдиного податку платите 300 грн у квартал,чи скільки,бо яне спекулянтка. А я працюю у привтаній структурі і плачу 1000 і більше у місяць на таких,як ти. А ти обдираєш нас космічними цінами. З прибутку потрібно платити податок і ,щоб дав касовий квиток за покупку.Спекуулянти. Правильно купи землю і спекулюй.А я в таких,як ти не купую,краще в бабаки з села бідної куплю.
31 Жовтня 2016, 00:52
Чому підприємець боїться сказати що ця анархія від місцевої влади робиться за проплачені кошти підприємця Геруна Ю. А пані Сиротинська нехай краще подумає як її використовують (нехай сама робить висновки). Життя це доведе але пізніше.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром