Головна муніципалка розповіла, чому кіоски на автостанції зносили вночі

28 Жовтня 2016, 12:44
2823

Відповідно до рішення виконавчого комітету на території автостанції № 1 почали зносити незаконно встановлені кіоски, які розташовані без дозвільних документів та договорів оренди землі.

Перші об’єкти демонтували у ніч на 28 жовтня з 23:00 до 2:30, - повідомили на сторінці Департаменту муніципальної поліції Луцької міської ради у Facebook.

Однак, мешканці міста досі не розуміють, чому працівники муніципальної поліції проводять роботи зі знесення саме у темну пору доби. Дехто навіть називає це «варварством». Тому Район.Луцьк звернувся за коментарем до начальника відділу муніципальної поліції Луцької міськради Юлії Сиротинської.

У першу чергу, каже вона, такий час для демонтажу на автостанції та в інших місцях муніципали обирають не просто так. Зокрема, це робиться для безпеки громадян:

«Ви пропонуєте зносити, коли відправляється 40 автобусів кожних 10 хвилин і прибуває по 500-700 людей? Година – 23:30. Тоді відправляються останні рейси і навантаження немає до 5:00 ранку, коли починають виїжджати перші львівські рейси. Щоб було спокійно, була мінімальна кількість людей. Зрозумійте, це безпека, тому що демонтаж – це не настільки проста річ», - зауважила головна муніципалка.

За її словами, велика кількість спецтехніки могла створити велике навантаження на рух, а роботу автостанції могла взагалі паралізувати.

«Була залучена велика кількість спецтехніки: це лафета, це бус, різаки, маніпулятор, причіп,  це платформа відповідна, наші службові авто та авто патрульної поліції. Тобто це навантаження на рух. Ми ж не можемо паралізувати роботу автостанції, бо це не зрозуміли б наші мешканці Луцька і гості обласного центру», - розповіла Юлія Сиротинська.

Під час демонтажу на автостанції виникла і непередбачувана ситуація: не витримала стріла маніпулятора. Винні всьому винахідливі торговці, які до маленького кіоску доварили ще три частини. Не порадував і санітарний стан під знесеними об’єктами:

«Також на фотографіях видно, що робиться між цими кіосками. Коли ми їх піднімали, з-під них вибігали пацюки. Це автостанція, а ми там їжу купуємо», - каже головна муніципалка.



Після нічного «рейду» автостанцією деякі власники вирішили самостійно у добровільному порядку забрати кіоски. Це відбувається за умови, якщо підприємець надає копію документа на земельну ділянку, куди перемістить кіоск.

«Вже сьогодні у мене в департаменті  деякі власники пишуть заяви, подають ксерокопії паперів на земельні ділянки чи дачі, куди вони будуть забирати ці кіоски. Частина одразу почала демонтовувати. Вчора вночі одразу два пересувні об’єкти з реалізації пива і квасу написали заяву, що заберуть ці об’єкти. До вчорашнього дня один підприємець виконала у добровільному порядку демонтаж, усе сама прибрала. Ще двоє на початок демонтажу самостійно забрали кіоски».

Комерційні об’єкти, за словами Сиротинської, також демонтовують у темну пору доби, адже здебільшого вони знаходяться над проїжджими частинами на тротуарах або на зупинках. Знесення таких кіосків удень може створити незручності лучанам, які, наприклад, поспішають на роботу.

«Я думаю цей процес піде, адже найважче почати», - підсумувала головна муніципалка.

Читайте також: Молоді: підприємиця судиться з муніципалами через кіоск

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром