Відомий журналіст розповів про свій роман та чому варто забрати в бабусі паспорт

28 Жовтня 2016, 11:45
2739

Журналіст та письменник Остап Дроздов презентував «Роман-вибух «№1» та поговорив з лучанами про вибори.

Розмова відбулася в книгарні «Є» у четвер, 27 жовтня.

Почалась презентація із розповіді про «Роман-вибух «№1», історію виникнення його сюжету.

«Я, коли написав цей текст, у якийсь момент злякався. Я зрозумів, що занадто ризикнув відвертістю, оголеністю. Тому, мабуть, злякався, чи не забагато нерву оголено, чи не забагато винесено приватного, емпатійного, особистого переживання», – пояснив Остап Дроздов.

Письменник розповів декілька історій з роману. Одна з них про реальну людину – персонажа, який пішов в українську армію заради грошей. На війні чоловік зрозумів, чому люди ідуть і воюють за ідею – «заразився патріотизмом».

Згодом русло розмови змінилось – говорили про «совок» та сучасність. У автора думка однозначна - це час подвійних стандартів.  

«Я змирився, що ми живемо в країні лицемірів. Якщо вдуматися, подвійні стандарти - це була релігія цілого ладу. Ти вдома мусив говорити одне, ти вдома співав колядки і щедрував, а наступного дня йшов на нараду і писав заяву на ім’я директора на того, хто з вами колядує і щедрує», – каже письменник.

Під час презентації Остап Дроздов неодноразово зізнавався у любові до Львова. Він зачитав фрагмент тексту, присвяченого цьому місту.

Письменник також розповів чому обрав жанр роману-вибуху. На думку автора, це хороший маркетинговий хід і спосіб передати свій внутрішній стан.

Журналіст не дивиться телевізор уже сім років, хоч сам працює на українському телеканалі «ZIK». Він вважає, що замість якісного контенту нам подають infotainment, тобто інформацію, як розвагу. Остап Дроздов підмітив, що навіть з політичних ток-шоу роблять щось веселе та видовищне, а це повністю девальвує їх сенс.

Згадали про сучасну навчальну програму, українські вибори, та чому варто забрати в бабусі паспорт.

«Міністресса освіти сказала, що не буде червоних ручок, будуть зелені. Можна подумати, що та вчителька, яка 40 років викладала по-своєму, зеленою не напише, що ти дебіл?», – зіронізував Остап Дроздов.

Журналіст вважає, що голосувати повинна тільки молодь. Він згадав про польський досвід протесту «Забери в бабусі паспорт». На його думку, обирати свого президента повинні продуктивні, тобто молоді люди, оскільки саме вони житимуть у цій державі та розвиватимуть її.

Під час зустрічі пролунала велика кількість питань та курйозних історій, а завершилась вона автограф-сесією, під час якої усі охочі могли поспілкуватись з автором.








 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром