Луцьк, 7-13 вересня: повернення героїв, обурені театрали та перебудова центральної площі

13 Вересня 2015, 21:38
1854

Чим запам’ятався тиждень, що минає, читайте у нашій постійній рубриці.

Театр на межі знищення. 7 вересня у місті відбулась конференція Львівського міжобласного відділення Національної спілки театральних діячів України. На ній обговорювали театральну реформу. Присутні висловили обурення нововведенням та сказали, що реформа знищить театр, а багатьох працівників залишить без роботи.

Діти навчатимуться патріотизму. 8 вересня в Луцьку обговорювали проекти патріотичного виховання дітей. В ході круглого столу вирішили впродовж 2015-2017 років витратити на реалізацію програм з патріотичного виховання понад півтора мільйона гривень.

Герої вже вдома. 10 вересня лучани зустрічали героїв-волинян. Сергій Фураєв та Артем Комісарчук, бійці 51-ОМБР, повернулися на Волинь після того, як більше року пробули у полоні бойовиків.

Мер побував в АТО. Делегація на чолі з Луцьким міським головою Миколою Романюком відправилась у Волноваху для вшанування полеглих у травні 2014 року військовослужбовців 51-ї ОМБР.

Чи буде на площі «підземка»? Ідею про перебудування центральної частини міста озвучили на засіданні постійною комісії міської ради з міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, з питань збереження та розвитку історичного середовища міста Луцька. План облаштування центральної частини міста передбачає побудову 5-поверхівки, 4-поверхової споруди на території кафедрального собору Святої Трійці, підземний перехід та вантажний ліфт неподалік пам’ятника Лесі Українці на Театральній площі.

Допомога від школи. Прилад нічного бачення, 3 біноклі та тепловізор, придбані на кошти колективу луцької гімназії № 21 імені Михайла Кравчука, 12 вересня відправились на схід до наших воїнів. В зону проведення АТО такі вкрай необхідні речі бійцям привезе волинський волонтер, «афганець» Валерій Курстак.

 

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром