Депутати міськради схвалили договори про співпрацю з Прилуцьким

26 Жовтня 2016, 16:25
1693 Джерело: volga.lutsk.ua

За умовами договорів Луцька міська рада сприятиме покращенню культурного життя, інфраструктури та медицини села, а сільрада взамін планує надати місту 64 гектари землі під забудову.

За проект рішення про затвердження проектів договорів про співробітництво між Луцькою міською радою та Прилуцькою сільською радою Ківерцівського району голосували у середу, 26 жовтня, під час сесії міськради.

Нагадаємо, що основними положеннями договорів про співпрацю між Луцькрадою та сільською радою Прилуцького є культурне життя, інфраструктура та медицина.

У свою чергу місто також сподівається отримати вигоду від договорів. Попри те, що сільські ради поблизу Луцька не є багатими на земельні ресурси, Прилуцьке має 64 гектари земель запасу та паїв.

У ході нинішнього засідання у депутатів виникало чимало запитань, які стосувалися вигоди для Луцька в умовах співпраці.

Зокрема, депутат Ігор Поліщук поцікавився, чому міськрада не може викупити паї у селян без співпраці. На це Сергій Григоренко зауважив, що у такому разі Прилуцьке зможе об’єднатися з іншою територіальною громадою, а Луцьк в свою чергу втратить можливість розширити свої межі.

В свою чергу депутат Борис Смаль запитав, чи не виключена ситуація, що село використає можливість і після використання коштів не захоче у перспективі об’єднуватися з Луцьком. Щодо цього Григоренко зауважив, що гарантії на це ніде не прописані, але перспектива очікує бути позитивною.

«Гарантувати щось на 100% може лише Господь Бог…  Але якщо ми дотримаємося умов, то, думаю, ніяких питань щодо майбутнього об’єднання не буде», – зазначив Сергій Григоренко.

Депутат Григорій Пустовіт теж поставив під сумнів вигоду Луцька у співпраці з Прилуцьким. Він зауважив, що у цій ситуації складається враження, що міськрада напрошується на співпрацю і поцікавився, що договір дасть жителям міста.

Сергій Григоренко відповів, що у найближчій перспективі місто матиме змогу побудувати новий житловий мікрорайон на землях сільради. Крім того, якщо у майбутньому ухвалять закон про певну кількість жителів і площу території, яка має бути в обласному центрі, то Луцьк може «програти» іншим областям.

«В разі майбутнього об’єднання це називатиметься Луцькою об’єднаною територіальною громадою, а співпраця – це початок для об’єднання…  Є ще кілька сільських рад, які хочуть з нами об’єднатися у перспективі. Таким чином ми зможемо збільшити територію Луцька до 15 гектарів», – зазначив Сергій Григоренко.

У підсумку депутати підтримали проект рішення більшістю голосів.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром