Депутати змінили умови, за якими атовці зможуть придбати житло дешевше

26 Жовтня 2016, 12:00
2169 Джерело: ye.ua

Після тривалої дискусії депутати підтримали Програму забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу по мобілізації для участі в проведенні АТО, а також членів сімей загиблих, зниклих безвісти військовослужбовців зазначених категорій на 2017-2019 роки зі змінами.

Про це стало відомо у середу, 26 жовтня, під час сесії міськради.

Нагадаємо, попередньо за умовами Програми учасник може придбати житло на умовах співфінансування 50% на 50%.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив, що з міського бюджету задля задоволення умов співфінансування на три роки виділять 24 мільйони гривень. Для того, щоб взяти участь у Програмі, потенційний учасник повинен обов’язково перебувати на квартирній черзі.

Черговість участі у програмі визначатиме порядок подачі заяв. Якщо 60 заяв, які розраховані на рік, задовольнять, іншим охочим зможуть надати житло на умовах співфінансування уже наступного року. Крім того, Тарас Яковлев додав, що за умовами Програми учасник може придбати квартиру, не більшу ніж 50 квадратних метрів.

Втім, така пропозиція викликала дискусію у сесійній залі. Хтось з обранців громади підтримував ідею, мовляв, у такому разі вдасться забезпечити житлом більшу кількість атовців, інші – зауважували, що варто спиратися на якість, а не на кількість.

Не було порозуміння щодо цього питання і між обласною та міською спілками воїнів АТО. Голова Волинської спілки учасників АТО Вадим Ваврищук наполягав на тому, щоб лишити фіксоване число у розмірі 50 метрів квадратних, щоб учасникам не довелося довго чекати. Натомість голова Луцької міської організації спілки воїнів АТО Волині Олег Кобилинський зауважив, що у такому разі місця у квартирі може не вистачити для сім’ї військовослужбовця.

Депутат Павло Данильчук зачитав пропозицію «бюджетної» комісії, яка передбачає розрахунок загальної площі у розмірі 21 квадратний метр на кожного члена сім’ї і додатково 10 квадратних метрів на всю сім’ю. Якщо військовослужбовець проживає один, обмежена площа становитиме 50 метрів квадратних.

Таку пропозицію депутати підтримали і проголосували за зміну. Окрім цього, у програмі зазначали, що в разі участі у Програмі військовослужбовець повинен написати добровільну заяву, яка передбачає відмову від отримання на пільгових умовах земельної ділянки у межах Луцька. Проте і така пропозиція викликала несхвалення у більшості депутатів, тому пункт виключили із Програми.

До списку мобілізованих бійців, крім того, запропонували додати і тих військовослужбовців, які вступили на контрактну службу з 2014 року, а також учасників добровольчих батальйонів, які отримали статус учасника бойових дій.

У підсумку депутати підтримали проект рішення зі змінами.

Коментарі
26 Жовтня 2016, 15:17
"які були призвані на військову службу по мобілізації для участі в проведенні АТО"....шо блять??? якщо пішов добровольцем то ти ніхто...цій країні пздц
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром