Луцьк, 6 червня: прогресивні студенти, письменницька перемога та свято журналістів

06 Червня 2015, 20:28
1424

6 червня у Луцьку відбувались різні події, короткий огляд яких пропонуємо читачам.

Сьогодні лучани провели в останню путь метра волинського кінематографа Бориса Ревенка. Він був членом Національної спілки кінематографістів України, заслуженим працівником культури України, режисером народної аматорської кіностудії «Волинь». 

У Луцькому національному технічному університеті стартував міжнародний проект «Формула студент ЛНТУ». В рамках проекту розробили 3D-модель автомобіля та пакет креслень, згідно з якими створять експериментальний екземпляр боліда. Все заради того, аби представити свій ВНЗ на гоночних змаганнях 2016 року в Угорщині. Болід – це гіперболізоване визначення автомобіля для перегонів, введене журналістами, щоб провести паралелі з розпеченим небесним тілом - юолідом, що стрімко розсікає повітря, пролітаючи небосхилом та зникаючи за горизонтом.

Сьогодні розпочалась історична подія, яка також стосується і лучан: дорожники розпочали роботи з влаштування вирівнюючого шару асфальтобетону на автомобільній дорозі Н-17 Львів-Радехів-Луцьк на ділянці км 32+600 біля с.Сілець на межі області.

«Потужностей підрядної організації достатньо для проведення ремонту даної автодороги ще до кінця поточного року. Однак, темпи виконання робіт в зазначені терміни напряму залежать від фінансування». – наголосив начальник Служби автомобільних доріг у Львівській області Юрій Лазаренко.

Письменниця з Луцька Надія Гуменюк отримала перше місце в конкурсі «Коронація слова» у номінації «Романи» за твір «Вересові меди».

А ввечері на вулиці Лесі Українки, неподалік «Книжкового пасажу» відбувся благодійний виступ гурту «Neverend». Музиканти ініціювали збір коштів на лікування тих, кому нині дуже потрібна підтримка та фінансова допомога.

Також сьогодні відзначається День журналіста. Редакція «Район. Луцьк» вітає колег з професійним святом. Зичимо вам професіоналізму, мудрості та оптимізму!

 

Картину дня склала Ольга Бузулук

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром