Атовцям планують давати житло за півціни

25 Жовтня 2016, 12:43
1634 Джерело: volynpost.com

Учасники бойових дій, інваліди війни, яких призвали на військову службу по мобілізації для участі в проведенні АТО, а також члени сімей загиблих та зниклих безвісти військовослужбовців матимуть змогу купити житло на умовах співфінансування.

Про це говорили у вівторок, 15 жовтня, під час засідання комісії з питань планування, соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив, що на умовах співфінансування 50% оплачує «атошник», 25% пропонують з міського бюджету, ще 25% – з інших джерел, не заборонених законодавством. Зокрема, очікують, що «іншим джерелом» стане облрада.

Такі умови прописали у Програмі забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу по мобілізації для участі в проведенні АТО, а також членів сімей загиблих, зниклих безвісти військовослужбовців зазначених категорій на 2017-2019 роки.

Задля забезпечення умов Програми у міському бюджеті на наступний рік мають закласти 8 мільйонів гривень. Якщо співфінансування з інших джерел не надійде, сума з міського бюджету збільшується до 50%.

Натомість депутат міськради Григорій Пустовіт запропонував не обмежувати частку з інших джерел до 25%, адже у разі, якщо кошти надасть держава, то їх може бути більше. Колеги підтримали таку пропозицію і вирішили не конкретизувати величину співфінансування з міського бюджету й інших джерел, а узагальнити у межах 50%.

Крім того, член комісії депутат Олександр Кравченко запропонував передбачити у Програмі і тих військовослужбовців, які вступили на контрактну службу з 2014 року, а також учасників добровольчих батальйонів, які отримали статус учасника бойових дій.

У підсумку члени комісії проголосували за проект рішення зі змінами, який розглянуть під час сесії міськради.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром