У Луцьку хочуть, аби зброя стала доступною для цивільних

23 Жовтня 2016, 11:10
6447 Джерело: efcate.com

Міська рада підготує звернення до парламенту з вимогою підтримати законопроект № 1135-1 «Про цивільну зброю і боєприпаси».

Про це йшлося на засіданні постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту у п’ятницю, 21 жовтня.

Нагадаємо, що у вересні у Єдиній системі місцевих петицій Роман Будчик зареєстрував петицію про звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України та Голови Верховної Ради України підтримати законопроект № 1135-1 «Про цивільну зброю і боєприпаси».

Проте петиція не набрала достатньої кількості голосів та була направлена до юридичного відділу міськради, а згодом на розгляд депутатської комісії.

Автор петиції Роман Будчик  пояснює, що в Україні існує проблема з поширенням нелегальної зброї, бандитизмом та зростанням злочинності. Проте країна не має жодного закону, який би пояснював, що таке вогнепальна зброя та як цивільне населення може нею користуватися. Натомість, якщо при самозахисті громадянин використає вогнепальну зброю, то отримає звинувачення за перевищення мір оборони та за нанесення тілесних ушкоджень.

Вищезгаданий законопроект вже напрацьований і покликаний врегулювати ці питання. Проте у Верховній Раді не поспішають виносити його на голосування.

«Я особисто є власником зброї і вважаю,  що це необхідно для нашого соціуму в теперішній ситуації. Так, можливо хтось буде казати, що зброї буде забагато. Але я наголошу,  що людина, яка свідомо купує собі пістолет і заносить його у базу даних, не буде ним же робити злочин. Люди будуть використовувати зброю для запобігання злочинів, або для самозахисту», – наголосив Роман Будчик.

Крім того,  він зауважив, що побідні петиції та звернення до керівництва держави пишуть у багатьох областях України. Він сподівається, що у парламенті звернуть увагу на кількість звернень та дослухаються до вимог українського народу.

Члени комісії підтримали таку пропозицію та зазначили,  що напрацюють проект рішення на листопадове пленарне засіданні сесії міськради.

Коментарі
23 Жовтня 2016, 17:38
Потрибно опитати,инкогнито,коло родичів и близьких,щоб мати уяву як людина себе поводить в звичайному побуті,а всі довідки то пусте.
23 Жовтня 2016, 19:40
рогулям тільки зброї не вистачає.
24 Жовтня 2016, 16:58
Так...тільки рагулям.<br/>Коли до мене під будинком домахалася гопота я що мав робити? Погладити їх по голові?<br/><br/>Рагуль це ти 127
24 Жовтня 2016, 22:38
Так хто забороняє сходити в дозвільну,зібрати відповідний пакет документів,отримати дозвіл на право купівлі і придбати зброю (гладку чи нарізну).Поставити штамп &quot;для самооборони&quot;,купіть тактичну сумку, положіть туди АК-74 чи помпу і &quot;гладьте по голові&quot; гопоту. Це не важко і законом не заборонено.
25 Жовтня 2016, 19:32
Шановний До, я з вами згоден але поперше це не зручно з помпою ходити по місту) а по друге проти вас першим ділом відкриють кримінал за перевищення необхідних меж при самообороні... закон ці питання врегульовує
25 Жовтня 2016, 20:57
Так Ви хочете відкрити &quot;ящик Пандори&quot;.Але ж не зрозуміло,що з цього вийде-біда чи надія.Передбачити не важко,що на 10чоловік отримавших дозвіл,знайдеться один дибіл......Зброя(нарізний короткоствол) у вільном доступі-це не панацея від злочинності,а радше навпаки (із-за одного дибіла на десятьох). Це не те суспільство,виховання і не той час.<br/>Вчіть ножовий бій,відвідуйте спортзали,навчайтесь Крав-мага,купіть резину,пневмат,балончик....Варіантів безліч.
26 Жовтня 2016, 01:27
Ооо крав мага, ооо нож, то це пан геращенко в коментах?
26 Жовтня 2016, 01:53
Ко всем вещам необходимо относиться и подходить &quot;с головой&quot;. Если посмотреть,то все наборы кухонных ножей, которые продаются в магазинах, также можно отнести к запрещенному холодному оружию. Но никто не запрещает их нам покупать и иметь в использовании на кухне , хотя ,по-статистике ,преступлений с применением холодного оружия происходит гораздо больше, чем с огнестрельным.
07 Січня 2017, 22:41
Крафмага, ножовий бій і т.д. це класно, можна, але для жінок не підходить, для людей старшого віку також.<br/>Короткоствол це вихід, хто не хоче той хай і не купяє це їхній вибір.
25 Травня 2017, 03:01
Давно пора вже
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром