60% луцьких сімей отримують житлові субсидії

21 Жовтня 2016, 18:19
1827 Джерело: 112.ua

У місті є більше 67 тисяч домогосподарств,  з них 40 тисяч – отримувачі житлових субсидій.

Про це у програмі «Місто, як воно є» на радіостанції «СіД FM» розповіла завідувач сектору призначення державної допомоги департаменту соцполітики Луцької міської ради Людмила Шмига.

Жінка запевнила,  що не варто боятися оформляти субсидії,  адже вони суттєво допоможуть зекономити сімейний бюджет,  а оформлення житлової субсидії не відбере багато часу.

Аби оформити субсидію на житлово-комунальні послуги, потрібно подати всього два документи – заяву та декларацію про доходи.

Варто пам’ятати, що подавати необхідно тільки правдиву інформацію, оскільки приховування доходів, або ж неправильно заповнені документи можуть призвести до відмови у призначенні субсидії. Крім того, можливе повернення субсидії.

«Субсидія, яка була неправомірно призначена, повертається на підставі таких випадків: коли громадяни неправильно вказали свої доходи, не повідомили всіх видів доходів, не дали достовірну інформацію про склад сім’ї і якщо була здійснена покупка вартістю більше 50 тисяч гривень і не була задекларована», –  зауважила посадовець.

Оформити субсидію можуть і ті, хто житло винаймає. Для цього орендар повинен подати заяву, декларацію про доходи та догорів найму житла, підписаний власником та орендарем. Але в цій ситуації питання про призначення субсидії вирішується комісією з призначення соціальних допомог на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов.

Якщо у домогосподарстві зареєстровані особи,  які там не проживають, то субсидія може на них не розраховуватися. В таких випадках питання призначення субсидії вирішується за рішенням комісії на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов. А також бажано, аби громадянин надав довідку з місця роботи, або навчання, які засвідчать його фактичне місце проживання.

Якщо в складі сім’ї відбулися зміни, то законодавством передбачено, що громадянин у місячний термін повинен повідомити про це департамент соціальної політики.  

Документи можна подавати особисто, надіслати поштою, або ж відправити на електронну адресу.

Читайте також: Що мають знати лучани про нарахування житлової субсидії.

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром