Прилучани не проти продавати паї під забудову багатоповерхівок

21 Жовтня 2016, 11:42
1767

Від співпраці з селом Прилуцьке Луцьк сподівається отримати більше 60 гектарів земель під будівництво нового житлового масиву.

Про це йшлося на засіданні комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту у п’ятницю, 21 жовтня.

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко представив на розгляд комісії проекти договорів про співпрацю Луцька та Прилуцького. 

Нагадаємо, що основними положеннями договорів про співпрацю між Луцькрадою та сільською радою Прилуцького є культурне життя, інфраструктура та медицина.

У свою чергу місто також сподівається отримати вигоду від договорів. Попри те, що сільські ради поблизу Луцька не є багатими на земельні ресурси, Прилуцьке має 64 гектари земель запасу та паїв.

За словами заступника мера, прилучани не проти реалізовувати свої паї. Для їх використання є два шляхи – передача в управління капітального будівництва, або ж інвестору.

«Сільські ради навколо Луцька землі багато не мають. У них є 65 гектарів вільних земель. Більшість з яких паї. Паї – людські землі, які ми не можемо вилучити, або забрати. Проте сільський голова спілкувався з людьми, вони мають бажання їх реалізувати. Більшість людей «за» і вони вже почали шукати документи на землі», – розповів Сергій Григоренко.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром