Творче подружжя волинських письменників презентує лучанам свої нові книги

20 Жовтня 2016, 17:27
2105

Володимир Лис та Надія Гуменюк презентують свої нові книги «Діва Млинища» і «Танець білої тополі».

У творчого подружжя одночасно з’явилися два нових романи у видавництві «Клуб сімейного дозвілля». Волинські письменники паралельно працювали над текстами і вирішили разом їх презентувати. Літературна пара розкаже, хто із них традиційно пише романи ручкою, а хто друкує на клавіатурі, і познайомить із героями своїх нових книжок.

Книжка Володимира Лиса «Діва Млинища» – про таємничу діву, що іноді являлася жителям поліського села Загоряни, які мешкали на кутку понад річкою Мережкою. Своєю незримою присутністю вона берегла їх від найстрашнішого – зради своєї совісті. Бо великі війни, революції, круті повороти історії часто ставили їх перед вибором, від якого залежало –  жити чи померти. А ще тут є кохання – жертовне і руйнівне, вірне і підступне, щире і надумане, красиве, як квітка, і темне, як осіння ніч. Дивно переплетуться долі, розлетяться світами, аби на початку ХХІ століття зійтися у рідному селі – і знову летіти вільними птахами.

«Танець білої тополі» Надії Гуменюк – це історія про Ніку Величко, яка єдину в житті ласку отримала від нянечки у дитячому будинку. Доля приводить дівчину до високої білої тополі на горі біля рідного села. Колись давно посадив цю тополю для своєї коханої панни Вишеньки сільський каліка Левко, що став майстерним костоправом та пережив окупацію, боротьбу в УПА та двадцятирічне заслання… Їхні випробування закінчаться тут, біля білої тополі. Чиї заблукалі у темряві долі поєднає та, що залишила у таємному сховку свій щоденник?

Захід відбудеться 21 жовтня о 17:00 у книгарні «Є», що у Луцьку на вулиці Лесі Українки, 30. Вхід вільний.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром