Театральний майдан: відкрили фотовиставку про українське військо

20 Жовтня 2016, 14:06
2316

У місті відкрили фотовиставку про історію українського війська.

Ознайомитися з фотографіями можна на Театральному майдані 20 жовтня, далі вона мандруватиме волинськими музеями, повідомляють «Хроніки Любарта».

Експонуються світлини вояків різних історичних періодів (від Київської Русі до сучасних військових). На більшості з них – реконструкція вигляду солдат. Тож можна побачити рицарів Київської Русі, вигляд та амуніцію руських воїнів у складі Великого князівства Литовського, козаків тощо. Також представлені реконструйовані вигляди воїнів Української повстанської армії і сучасних українських військових. Загалом – 24 плакати.

Кожен стенд містить короткі тексти з добрим і виваженим наративом. Так, важливими є пояснення, що українці ХХ віку мусили воювати у складі армій кількох держав, а відтак часто боротися один з одним. Це створювало як родинну, так і національну трагедію. Розуміння цього може відіграти роль для історичного примирення «пам’яті всередині».

Фотографії великого розміру з високою якістю друку і художньою портретною зйомкою, тож приваблюють і своєю естетичною стороною.

Фотопроект «Воїни. Історія українського війська» ініційований Інститутом національної пам’яті. В Луцьку реалізований завдяки ГО «Вільні люди Волині» за сприяння відділу у справах сім'ї та молоді Луцької міської ради.
















 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром