У місті знову намагаються створити Центр патріотичного виховання дітей

20 Жовтня 2016, 12:35
1750

Представники «Народного контролю» вважають, що патріотичне виховання дітей Луцька має координувати окремий комунальний заклад.

Про це йшлося на засіданні комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови у четвер, 20 жовтня.

Помічниця депутата Павла Данильчука Тетяна Ленартович розповіла, що раніше хотіла, аби Центр підпорядковувався відділу освіти, проте вирішили, що доцільніше зробити, аби він був створений під егідою відділу у справах сім’ї та молоді.

Передбачається, що новий комунальний заклад буде співпрацювати за закладами освіти, культури та громадськими організаціями і координуватиме проведення різноманітних заходів. Зараз, вважають ініціатори проекту, у місті мало уваги звертається на патріотичне виховання.

«14 жовтня на День захисника України відбувалося багато заходів. Але вони були спрямовані на сформованих українців. Не було заходів, спрямованих на виховання дітей, ми цю цільову категорію не охопили», – зауважила Тетяна Ленартович.

Проте голова комісії Алла Надточій вважає, що створювати новий комунальний заклад немає потреби, бо заклади освіти приділяють чимало уваги патріотичному вихованню дітей.

 «Я рік ходила на різноманітні заходи і думала, чого не вистачає. Я постаралася бути у школах, садках. Я вам скажу, що є вже випадки, коли діти починають виховувати батьків. Кажуть їм, як вести себе, коли звучить гімн і піднімається прапор. Я запрошувала прийти і подивитися, але Павла Данильчука на тих заходах не бачила. Хай скаже, де він був і чого йому не вистачає», – зазначила Алла Надточій.

Відтак, створення комунального закладу «Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді» комісія не підтримала. «За» проголосувала тільки Анна Мовяк.

Нагадаємо, що Павло Данильчук уже не вперше пропонує створити вищезгаданий центр. Проте, на пленарних засіданнях сесії міськради депутатських голосів для його створення жодного разу не вистачало.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром