Луцькій молоді розкажуть про «Таємного агента Миколу Гоголя»

24 Жовтня 2016, 14:15
1934

24 жовтня о 15:00 у Волинській обласній бібліотекці для юнацтва (пр. Волі, 2) відбудеться зустріч з філософом, письменником Петром Кралюком.

Автор презентуватиме нову книгу «Таємний агент Микола Гоголь», яка вийшла у «Видавництві Старого Лева» у 2016 році.

«... коли Іван Драч начитався моїх писаній про агентурну діяльність класика російської літератури, то казав, що аж три ночі не спав. Правда, ще додав мені: «А щось в тому є».  Також цей твір є тонкою насмішкою над російськими ідеологічними стереотипами», - розповідає Петро Кралюк.

Нова праця письменника та публіциста Петра Кралюка «Таємний агент Микола Гоголь, або Про що розповідає «Тарас Бульба» - спроба авторського дослідження контроверсійної гоголівської повісті «Тарас Бульба» з погляду ролі цього тексту в культурно-політичному дискурсі як у ХІХ столітті, у добу романтизму, так і в нинішні часи.

У книжці дослідник розглядає місце «Тараса Бульби» в різних системах координат: імперській російській, провінційній малоросійській, польській, єврейській тощо.

Довідка:

Петро Михайлович Кралюк - філософ, письменник та публіцист. Доктор філософських наук, заслужений діяч науки і техніки України (2009), професор, проректор з навчально-наукової роботи Національного університету «Острозька академія».

Вхід вільний


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром