Карпенка-Карого: відкрили платну парковку

19 Жовтня 2016, 14:10
4520

Поблизу Варшавського ринку відкрили першу у місті платну комунальну парковку на 25 паркомісць, вартість стоянки за годину – шість гривень.

Відкриття парковки відбулося у середу, 19 жовтня.

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко розповів, що так міська влада намагається навести лад у місті, а також поповнити міську казну.

«Це перша у місті комунальна парковка, сьогодні ми її запустили. Давно говорили,  що в місті пора наводити лад,  то ми його таким чином навели.  Є люди,  які будуть тут прибирати, доглядати і місто буде отримувати гроші», – зауважив заступник мера.

Комунальна парковка розрахована на 25 паркомісць, а вартість стоянки за годину становить шість гривень. 

Директор комунального підприємства «Автопарксервіс» Олександр Мартинюк розповів, що тариф паркування був затверджений виконавчим комітетом Луцької міської ради та пояснив процедуру оплати паркування.

«Водій, який приїхав на спеціально відведене місце для паркування, ознайомлюється з інформацією, яка є на щитах.  Фактично укладається усний договір надання послуг між особою і підприємством. Водій повинен внести кошти у паркомат, отримати паркувальний фіскальний чек,  покласти його під лобове скло на панель приладів.  Це потрібно для того, щоб  контролер міг проконтролювати час, на який сплачена послуга. По закінченню часу паркування,  водій має право протягом 10 хвилин або виїхати,  або оплатити новий час паркування», – розповів Олександр Мартинюк.

Також він додав, що парковка не передбачає пільгового паркування. Воно, відповідно до статті 30 Закону України  про соціальний захист інвалідів, передбачене лише для інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату.

У разі неоплати паркомісця водій отримає попередження, або ж може бути притягнений до адміністративного покарання.

«Ми поки розвішуємо попередження про те, що водій повинен добровільно оплатити фактичний час користування. В іншому випадку його можна притягнути до адміністративної відповідальності. Це передбачено чинним законодавством,  зокрема статтею 152 Кодексу України про адмінправопорушення.  Штраф за несплачене паркування на облаштованому паркувальному майданчику паркоматами, або в’їзними та виїзними терміналами становить від 136 до 208 гривень», – розповів директор підприємства.  

Крім того, відповідно до рішення виконавчого комітету, працівники комунального підприємства «Автопарксервіс» уповноваженні складати  протокол про порушення правил паркування та відправляти його на розгляд адмінкомісії. Відсутність оплати засвідчується фотозйомкою.

Олександр Мартинюк також розповів, що облаштування парковки обійшлося у 120 тисяч гривень, і окупиться не менш, ніж за два роки.

Крім того, в найближчих півроку планють відкрити комунальні та приватні парковки ще у декількох місцях.  

На вулиці Градний Узвіз з 64-ма парковочними місцями, на Кривому Валі – 26 паркомісць та на Сенаторки Левчанівської – 19.  Крім того, погоджена схема парковки на Привокзальній площі на 65 парковочних місць. 

















 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
19 Жовтня 2016, 20:30
Від цього кількість місць не збільшилося, не баламутьте людям голову напишіть просто Григоренко вирішив заробляти гроші га платних парковках.
20 Жовтня 2016, 16:39
До чого тут Григоренко? Ці гроші навіть не заступнику міського голови, навіть не міській раді, а комунальному підприємству.
20 Жовтня 2016, 21:06
Комунальне підприємство відвалило і буде відвалювати Григоренку нормальні кошти за погодження місця, не замилюйте людям очі.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024