Міська рада готує договори про співпрацю з Прилуцьким

18 Жовтня 2016, 17:02
2128

Культурне життя, інфраструктура та медицина – основні положення договорів про співпрацю між Луцькрадою та сільською радою Прилуцького.

Проекти договорів представив заступник луцького міського голови Сергій Григоренко на бюджетній комісії у вівторок, 18 жовтня.

Він зазначив, що аби продовжити співпрацю між Луцьком та селом-сусідом необхідно затвердити проекти договорів, які підготували у міськраді. Серед них – договір про активізацію культурних послуг. Він передбачає покращення матеріально-технічної бази сільського будинку культури та обмін творчими колективами.

Ще один договір – про транспортне забезпечення. Згідно з ним маршрут №19 продовжить свій шлях від вулиці Карбишева до сільської ради села Прилуцького.

Існує також договір про покращення якості надання медичних послуг. Луцьк зобов’язується дообладнати фельдшерський пункт у селі. Крім того, селяни матимуть змогу безперешкодно користуватися міськими медичними закладами.

Не менш важливим є також договір про якісну освіту. Діти з Прилуцького зможуть навчатися у дошкільних навчальних закладах та школах на рівних умовах з луцькими дітьми.

Проте дехто з депутатів вважає, що договори можуть мати погані наслідки для Луцька. Адже немає жодних запобіжників на випадок, якщо село Прилуцьке відмовиться виконувати свою частину договору.

«Життя іде і ми нікуди не дінемося – буде об’єднання, буде укрупнення громад. Єдиний момент – хочеться, щоб ми діяли в межах закону. Щоб не було, що потім Прилуцьке скаже – у нас є дорога, є ЦНАП, не треба нам приєднання. Можна передбачити кредит, який в разі об’єднання погашається, а в разі неприєднання має виплачуватися. Щоб ми за рахунок лучан не допомагали селам. Бо які в нас запобіжні механізми, якщо того об’єднання не буде? Це не стосується даного договору, бо тут мова йде вже постфактум», – зазначив Григорій Пустовіт.

Відтак депутати підтримали проект рішення зі змінами. Його додатково обговорять та винесуть на пленарне засідання жовтневої сесії.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром