Володимирська: закінчилися гроші на встановлення лічильників

10 Вересня 2015, 14:23
2490

Депутат міськради Олександр Плісецький звернувся до міського голови із проханням надати інформацію про лічильники, які встановлюють на умовах співфінансування.

До депутата звернулись мешканці будинку № 111 на вулиці Володимирській, які подали документи до департаменту ЖКГ на встановлення вузла обліку теплової енергії з проханням вияснити ситуацію з фінансуванням цих ініціатив, написано на персональному сайті Олександра Плісецького.

Він звернувся до Миколи Романюка із проханням проінформувати, чому ініціативним групам мешканців будинків, які хочуть встановити лічильники тепла за програмою «Капітальний ремонт житлового фонду» на умовах співфінансування, відмовляють у такій можливості.

Натомість мешканців будинку поінформували у департаменті ЖКГ, що коштів на встановлення лічильників тепла уже немає.

«Дивна ситуація, нещодавно у всіх будинках міста було розміщено інформацію за підписом міського голови про те, що є можливість встановлення лічильників на умовах співфінансування за програмою «Капітального ремонту житлового фонду» і скористатись цим правом, за моєю інформацією, змогли всього лише невелика кількість будинків. Чому так швидко закінчились кошти на цю надзвичайно важливу справу незрозуміло?! Складається враження, що це була лише якась передвиборча акція. Вважаю, що міська влада, депутатський корпус зобов’язані знайти додаткові кошти і надати можливість мешканцям будинків на умовах співфінансування встановлювати вузли обліку тепла, якими, на жаль, обладнані дуже мало будинків у Луцьку», – зауважує Олександр Плісецький.

Зі слів депутата, можна зробити, як у Львові – зменшити тариф на оплату за тепло тим будинкам, які хочуть за власний кошт встановити вузли обліку тепла на певний період і таким чином стимулювати їх встановлення.

«До речі, у Львові, вузлами обліку тепла обладнані біля 80% всіх будинків. Загалом міська влада в часи значного здорожчання комунальних послуг, а особливо тепла, має шукати варіанти допомоги лучанам і стимулювати енергоощадні заходи, які можуть проводити мешканці будинків бо це потрібно і вигідно усім», –  каже депутат.

Коментарі
10 Вересня 2015, 18:11
отак і гроші на всякі програми осбб скоро закінчаться і люди попадуть в страшний просак з всякими реформами жкг.....
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39