Лучан вчили стежити за виборчими грошима

09 Вересня 2015, 10:57
2232

Кандидати до місцевих рад підписали «Декларацію відповідальності».

У конференц-залі готелю «Україна» вчора, 8 вересня, відбувся публічний форум «Стеж за грошима». На заході були присутні депутати різних рівнів, ймовірні в майбутньому кандидати в депутати, журналісти та громадські активісти.

Доки запрошені політики прибували до конференц-залу, у приміщенні велися діалоги на різноманітні теми. Щоб «розворушити» присутніх, депутат міськради Василь Гриб емоційно розповідав про перебіг останнього матчу збірної України з футболу, а нардеп Ігор Гузь дискутував щодо кількості партій, представники яких «пройдуть у раду».

Офіційну частину заходу розпочала Марія Доманська – координатор громадського руху «Чесно» у Волинській області. Вона повідомила, що громадська кампанія «Стеж за грошима» відучора, 8 вересня, розпочалася офіційно. Головне її завдання – моніторинг політичної діяльності депутатів та оприлюднення їхніх декларацій про доходи.

Після виступу Марія надала слово Андрію Круглашову – координатору всеукраїнського громадського руху «Чесно». Він розповів, що вперше в Луцьку, проте цього виявилось достатньо, щоб повірити в місто. Він додав, що кілька політиків, яким допомагав, є членами Верховної Ради та міських рад.

Активіст висунув до присутніх у залі політиків вимогу до 1 жовтня оприлюднити списки своїх декларацій про доходи за минулий рік. Після його промови слово надали відомим політикам.

Василь Гриб запевнив, що його політична сила «Батьківщина», вітає та підтримує організацію та її позицію щодо спроби провести чесні вибори. Після чого Марія Доманська нагадала, що організація очікує від присутніх депутатів та кандидатів у депутати підписання декларацій відповідальності. На думку активістки, це свідчило б про намагання підписантів провести виборчу кампанію чесно.

Ігор Гузь зауважив, він підтримує позицію руху «Чесно», проте сумнівається, що виборча кампанія пройде чесно. Він нагадав нещодавні вибори на Чернігівщині.

«Якщо у Луцьку вибори пройдуть за сценарієм Корбан-Березенко – це буде ганьба», –  застеріг Ігор Гузь.

Колишній міський голова Луцька Богдан Шиба ще не визначився, чи балотуватиметься у місцеву раду. На думку політика, волевиявлення не матиме політичного сенсу, адже, за словами Шиби, антикорупційні закони не діють, а суди залишились такими ж, як і були раніше.

Під час форуму «Декларацію відповідальності» підписали такі кандидати в депутати до місцевих рад: Михайло Шелеп, Володимир Бут-Гусаїм, Сергій Чуріков, Костянтин Петрочук, Юлія Гринчук, Роман Приходько, Ольга Бузулук, Іван Грушицький, Василь Бажанюк, Іван Мирка, Микола Іванюк, Андрій Омельчук, Олександр Ніколайчук, Сергій Мерчук, Олег Бондарук, Юрій Гупало, Олена Голєва, Ольга Лисобей, Сергій Рижков, Богдан Климчук, Василь Гриб та Олексій Пус.

Олена Макарова, начальник відділу зв’язків з громадськістю міськради, отримала декларацію для міського голови Миколи Романюка.

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50