Київський майдан: збираються звести житловий квартал

05 Червня 2015, 14:02
4967

Між вулицею Дубнівською та Київським майданом планують збудувати 9-поверховий  житловий будинок на 108 квартир по 3 секції.  

Відповідне рішення про його будівництво було прийняте ще у 2012 році. Однак тоді проект відправили на доопрацювання. Кілька разів управління архітектури та містобудування Луцької міської ради відмовляло забудовникам. І все тому, аби врахувати всі можливі ризики, адже поруч уже є 15-поверхівка.

Як розповів заступник начальника управління Ярослав Матвіїв, мешканці прилеглих будинків виступали проти забудови. Тоді у виконавчому комітеті Луцької міської ради створили погоджувальну комісію, куди ввійшли луцькі депутати, представники об’єднання співвласників багатоквартирних будинків «Наш дім» на Київському майдані, 6 та  об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Дубнівська-15», що на вул. Дубнівській, 15. 

«В комісію увійшли і мешканці багатоповерхівок, що поруч, тож ці питання нам вдалося з ними узгодити. Один з будинків перебачено доблокувати до 15-поверхівки. За планом, тут є парковки, стоянка громадського транспорту, школа», -  розповів Матвіїв.

Тепер в управлінні архітектури та містобудування чекають проекту від забудовників. Але коли це буде – невідомо.

До слова, вільних ділянок землі для забудови в Луцьку нема. Саме тому власники часто вимагають від відповідних органів надати дозволи то на реконструкцію об’єктів, то на прибудови. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром