Скільки коштує вродити в Луцьку

08 Вересня 2015, 14:53
15361

Неофіційні розцінки на медичні послуги у пологовому будинку.

На щастя, запис на жіночу консультацію, який відбувається на другому місяці вагітності, безплатний. Жінка приходить у відділення жіночої консультації, знаходить реєстратуру і здійснює запис. Навіть здати аналізи можна безплатно. Але, мабуть, там неабиякий дефіцит сміттєвих мішків, бо лягаючи на денний стаціонар, жінка мусить мати із собою упаковку сміттєвих мішків, пише у блогу NMJ молода породілля, яка знаходиться на восьмому місяці вагітності.

Впродовж всього часу виношування свого малюка, мені довелося неодноразово зустрічатися із позитивними та негативними якостями луцького пологового будинку.

Кожна вагітна жінка, яка потрапляє у денний стаціонар, купує набір «поступаючого». Він коштує 130–150 гривень і до нього входить різний дріб’язок, який жінка практично не використовує. У набір «поступаючого» входить: гінекологічний набір, паперові рушники, туалетний папір, гель для УЗД, стериліум для рук. Окремо потрібно докупляти пробірки, а також голочки для аналізу крові, шприци тощо.

Крім того, «лягаючи» у денний стаціонар, кожна породілля має заплатити «благодійний внесок» в межах двохсот гривень, який покриватиме витрати на харчування пацієнта і принести із собою комплект чистої постелі: наволочки, простирадла, добре, що хоч подушки там видають.

Безплатне УЗД можна зробити у пологовому будинку, де знаходиться жіноча консультація.

Якщо жінці потрібно зробити УЗД, то це можна зробити двома шляхами. Безплатну УЗД можна зробити у пологовому будинку, де знаходиться жіноча консультація. Там для початку потрібно записатися на прийом. Тут процедура безплатна, але сам апарат УЗД чорно-білий і значно гірший за свої аналоги у приватних кабінетах. Інший шлях – жінка може зробити УЗД у приватному кабінеті, який має сучасний і кольоровий апарат УЗД, з різних сторін та ракурсів показує плід і роздруковує кольорові зображення. Таке задоволення в середньому коштує 150 гривень.

Найбільше мене обурює той факт, що так званий набір для «поступаючого» медсестри забирають, і я не можу контролювати, як використовують набір, який купила. Першопочатково мені на руки видали набір для здачі крові, шприц «десятку», щоб брати кров з вени і дві голочки, гінекологічний набір і одноразові печатки. Все інше залишається у медичних працівників.

Одним із позитивів є те, що у палатах, де лежать породіллі, завжди прибрано, регулярно міняють сміттєві мішки у смітниках, навіть якщо там лежить одна пластикова пляшка з-під води, проте паперові рушники у палаті можна рідко побачити. Вони з’являються, як правило, тоді, коли у відділенні перевірка. Але ліжка не зручні, а матраци на них тверді.

Якщо у палаті є холодильник, то пацієнтів заставляють маркувати продукти і вказувати термін їх придатності.

Туалети та душові кабінки, на жаль, не зачиняються. Двері, звісно, в них є, але немає замочків. Це для того, коли жінці стане погано, медсестра могла надати їй допомогу. Душ і туалет чисті, там постійно є гаряча вода. Якщо у палаті є холодильник, то пацієнтів заставляють маркувати продукти і вказувати термін їхньої придатності. Це все контролює медсестра, і саме вона слідкує аби продукти були придатними для вживання. Це теж є позитивом.

Їжа там несмачна. В чаю плаває накип із чайника, невідомо, скільки разів заварювали одну і ту ж заварку для чаю, бо на смак він ніякий. Супи не наваристі, за щастя пацієнту буде, якщо в його порції, окрім юшки, буде плавати хоча б одна картоплина. Манну кашу подають породіллям зі згустками. Після цього всього я не наважилася харчуватися у їдальні, тому чоловік постійно приносив мені їжу з дому.

Анестезіологу, як правило, платять 500 гривень, лікарям, які приймають пологи, – близько тисячі гривень.

Будучи двічі на лікуванні у денному стаціонарі жіночої консультації, я не помічала, аби медсестри чи лікарі натякали на хабар. Звісно, якщо ти їм сам даєш якусь суму коштів, то вони її радо візьмуть, але так, щоб нагло і нахрапом у тебе вимагали гроші, такого не було.

До самих пологів мені ще залишився місяць. Але мої подруги, які вже народжували у луцькому пологовому будинку, неодноразово казали, що можна попередньо домовитись із бригадою, яка приймає пологи, забезпечивши собі безпечні роди. Але, як правило, всі платять під час родів, бо зміни лікарів постійно змінюються і ти не знаєш на кого можеш потрапити. Анестезіологу, як правило, платять 500 гривень, лікарям, які приймають пологи, – близько тисячі гривень. Фіксованої суми немає. Кожен платить скільки може. Звісно, якщо жінку «кесарять», то оплата за послуги анестезіолога зростає в кілька разів.

На спецкурсах для батьківства породіллям наголошують на тому, аби під час пологів у них із собою були дрібні гроші номіналом 10, 20, 50 гривень.

Але на спеціальних курсах для батьківства породіллям наголошують на тому, аби під час пологів у них із собою собі були дрібні гроші номіналом 10, 20, 50 гривень. У післяпологовому відділенні часто трапляються не дуже хороші медсестри, які можуть погано помити дитину якщо їм не дати двадцятку.

Трапляються випадки, коли новонароджених діток лікарі не хочуть виписувати з пологового. Вони придумують різні діагнози, які нічим не підтвердженні. Педіатри кажуть молодим мамам, що їхня дитинка алергічна, але якщо йому у кишеню покласти кілька сотень гривень, алергія у мить пропадає. Це поодинокі випадки, не всі лікарі такі. Але страшно, коли до твого малюка матиме доступ лікар, який може недобросовісно виконувати свою роботу, якщо ти йому не заплатиш гроші.

 

Коментарі
08 Вересня 2015, 23:23
Народжувала кілька років тому і абсолютно не згідна з статею. Дуже доброзичливі лікарі, особливо анестезіолог. Кормлять смачно - я навіть дивувалась, як можна таке зробити з тих продуктів. Медсестри були дуже уважні. і якщо я їм і лікарям подякувала, то зробила це в кінці при виписці - тобто ставлення від цього не змінилось би. Трохи проблеми з інформацією по грудному вигодовуванню - але в цілому дуже навіть все непогано.
09 Вересня 2015, 01:03
Категорично не погоджуюсь з автором. Зважаючи на те, що державне фінансування медичноі галузі мізерне-у пологовому будинку чудові умови, професійні, толерантні і привітні працівники, які не зважають на фінансове забезпечення жінок, що народжують - завжди підтримують, допомагають і надають кваліфіковані консультації. Народжувала 2,5 роки тому. Якість перевірено на собі)
09 Вересня 2015, 04:55
Ця стаття - це повна дурня! Ми із дружиною МАЛИ ПРИЄМНІСТЬ(саме так!) 3 рази побувати у нашому пологовому будинку. Кожного разу - це були партнерські пологи! 2006, 2009, 2014 роки. І завжди усе на високому рівні! НІХТО ЖОДНОГО разу не вимагав грошей! Хоча у нас було і кесареве і звичайні пологи і проблемні. Завжди лікарі були на високому рівні, турботливі і ввічливі! Не розумію, про які 1000 гривень і які правила ви говорите. Ніколи такого не було!!!
12 Вересня 2016, 15:04
Люди!Зрозумійте що це історія цієї жінки.Це її особисте враження про луцький пологовий будинок.Це неозначає що такі враження будуть мати і інші породілі.Це все індивідуально!В кожної жінки своя особлива і особиста ситуація.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром