До міста приїхали «український голос» Барта Сімпсона та творець українських тельфиків

08 Жовтня 2016, 14:48
6205

Луцький анімаційний фестиваль розпочався піснями від відомої актриси озвучення Анни Лев та фотосесією у задзеркаллі.

Нагадаємо, в обласному центрі стартував перший фестиваль анімації «Задзеркалля», який організувала громадська організація «Імаго».

Керівник організації Леонід Тивонюк радіє, що такі відомі зірки української анімації як Анна Лев, Володимир Ликов, Юрій Коваленко приїхали до нашого міста та ще й не побоялися взяти участь саме у першому анімаційному фестивалі.

«Для нас це велике свято. Я сподіваюся, що саме серед тих людей, які сьогодні є в залі, посіється маленька зернинка. І ми зможемо виростити майбутню зірку анімації, чиї роботи дивитиметься весь світ», – сподівається Леонід Тивонюк.

Українські аніматори та актори переконують, що це непросте ремесло. Проте у нашій країні є багато молодих, унікальних та талановитих мультиплікаторів.

Про це у коментарі Район.Луцьк розповіла відома актриса озвучення Анна Лев. Її голосом до українських глядачів промовляють персонажі мультфільмів «Король Лев», «Футурама», «Південний парк», «Покемони», «Кліфорд», «Іван з Юкона», «Сімпсони» та інших.

Актриса озвучення Анна Лев
Актриса озвучення Анна Лев

«Ми готові бути кращими на світовому рівні. Нам потрібно лише трохи розуму та грошей», – зауважила у розмові Анна Лев.

За її словами, не останню роль відіграє й любов до своєї професії.

«Я люблю всіх своїх героїв та партнерів. Коли не любиш своїх героїв, то немає сенсу їх озвучувати», - каже актриса.

Одним із найцікавіших проектів останнього часу вона вважає анімаційний проект Сашка Лірника «Моя країна – Україна», в якому також свого часу брала участь.

«Це був величезний проект про подорожі Україною. Це пластиліновий мультик з автентичною музикою, місцевими приколами. Неймовірна робота», – пригадує Анна Лев.

Познайомитися ближче із Анною Лев можна у суботу, 8 жовтня, на майстер-класі «Академія голосу», що відбудеться о 17:00 в антикафе «Innerspace», вул. Паркова, 5.

Анна Лев на сцені виконала власну ліричну пісню
Анна Лев на сцені виконала власну ліричну пісню

Організатори фестивалю також запросили до участі керівника анімаційної студії «Тунгуру»  Володимира Ликова, творця мультфільму про кольорових звірят – тельфиків.

За словами мультиплікатора, проблема української анімації не у тому, якою мовою озвучувати мультики, а у тому, що в країні мало саме вітчизняного анімаційного продукту.

«Нам необхідно щомісяця випускати нову анімацію тривалістю не менше 30 хвилин. Нам потрібні нові ляльково-анімаційні шоу. Наприклад, у Великобританії дітки вчили мову з такими шоу як «Твінні», «Вулиця сезам», «Мапетшоу». А у нас немає нічого», – зауважує Володимир Ликов.

Керівник анімаційної студії «Тунгуру»  Володимир Ликов
Керівник анімаційної студії «Тунгуру» Володимир Ликов

Гості фестивалю також мали нагоду по фотографуватися у облаштованій спеціально фотозоні, а також придбати м’які іграшки-тельфики та казки.

Якщо ви не встигли на відкриття фестивалю, то у вас ще є нагода долучитися до фестивалю у другій половині суботу та у неділю:

8 ЖОВТНЯ

17:00 - майстер-клас Анни Лев «Академія голосу» (антикафе «Innerspace», вул. Паркова, 5)

19:00 - майстер-клас керівника анімаційної студії «Тунгуру» Володимира Ликова «Як ми робимо мультфільми» (антикафе «Innerspace»)

9 ЖОВТНЯ

11:00 - перегляд українських анімаційних короткометражок (антикафе «Innerspace»)

14:30 - презентація студії кіно, анімації та медіамистецтв «Червоний собака» (Волинський академічний обласний театр ляльок)

Студія «Червоний собака» зняла анімаційний фільм «Дівчинка з риб’ячим хвостом», який озвучили соліст гурту «ВВ» Олег Скрипка, актриса Сніжана Єгорова та актор Євген Малуха

16:00 - знайомство з актором озвучення Юрієм Коваленком «Доктор Звук» (Волинський академічний обласний театр ляльок)

«Доктор Звук» озвучував мультфільми «Сімпсони», «Тачки», «Південний парк», «Сезон полювання», «Бівіс і Батхед», «Корпорація монстрів», «101 далматинець» , «Шрек», «Тримай хвилю», «Дика природа», «Черепашки Ніндзя», «Вінні Пух», «Смішарики» та ін.

17:30 - майстер-клас анімаційної студії «Червоний собака» «12 принципів анімації Уолта Діснея» (антикафе «Innerspace»)

19:20 - майстер-клас Доктора Звука «Мистецтво голосу та звукоімітація» (антикафе «Innerspace»)

*щоб взяти участь у майстеркласах, слід зареєструватися після презентації анімаційних студій або знайомства з акторами озвучення у театрі ляльок







Тельфики - нові українські мультгерої
Тельфики - нові українські мультгерої

Учасники фестивалю записувалися на майстерклас
Учасники фестивалю записувалися на майстерклас















Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром