Навчити аби врятувати: патрульні розказали дітям, чим небезпечна дорога

08 Жовтня 2016, 11:14
2360

Учні шести шкіл Луцького району дізнавалися, як правильно перейти дорогу та не потрапити під колеса автомобілів.

Аби зменшити кількість нещасних випадків серед дітей та вберегти здоров’я підростаючого покоління, патрульна поліція спільно з благодійним фондом «Від серця до серця» влаштували навчання для учнів початкових класів.

Організатори розповідають, що школи обирали зважаючи на їх близьке розташування до доріг з великим транспортним потоком. Саме там дітям необхідно бути вкрай обачними та мати при собі елементарні засоби безпеки. Відтак, за два дні поліцейський патруль побував у шести селах Луцького району – Боратині, Маяках, Боголюбах, Баєві, Гіркій Полонці та у Заборолі.

Як зробити, аби «зебра» і світлофор стали «друзями» під час перетину вулиць та як перейти дорогу, коли дорожня розмітка відсутня, розповідав головний шкільний офіцер патрульної поліції Володимир Галишин.

Варто зауважити, що для того, аби нові знання з часом не забувалися усі діти отримали спеціальні буклети. Розкривши їх діти матимуть змогу пригадати правила переходу вулиць та їзди на велосипеді.

Крім того, учням роздали світловідбиваючі наліпки, які у темну пору доби допоможуть водієві завчасно помітити пішохода на дорозі. Координатор акції Наталя Савчук продемонструвала відеоролик, де розповіли, як найкраще розмістити наліпку, аби вона була ефективною.

Дівчина говорить, що мета акції – вберегти якомога більше дітей від травмувань та нещасних випадків. І зазначає, що подібні заходи будуть проводити і надалі.  

«Взагалі ця акція проводиться у багатьох областях. Ми розробили наліпки та буклети і за підтримки патрульної поліції проводимо навчання для дітей. Ми сподіваємося,  що зможемо вберегти їх від небезпеки на дорогах, адже вони наше майбутнє», – прокоментувала Наталя Савчук.

















Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром