В «Адреналін Сіті» відкрилась виставка юних волинських художників

07 Жовтня 2016, 11:31
1825

В рамках мистецького проекту «Крок на шляху мистецтва» у четвер, 6 жовтня, в арт-кафе «Стоп-кадр», що в «Адреналін Сіті», відкрилась виставка юних волинських художників під назвою: «Образ і лінія. Виставка графіки студентів Волинського державного училища культури і мистецтв ім. І. Ф. Стравінського».  

На виставці представлені роботи студентів образотворчого відділу, які навчаються на другому курсі училища: Ольги Балаганської, Миколи Балдіна,  Олександри Беземської, Катерини Кирильчук, Христини Ладики, Анни Мамчур, Ольги Марчук, Михайла Парфенюка, Катерини Шишик.

Як розповіла викладач Софія Пасюк – це домашні роботи, виконані на літніх канікулах. Основними засобами графічної виразності кожен старався знайти та передати образ «маленького літа».

«Комахи, квіти – це миті, якими насичені літні дні. Проходить літо, залишаються спогади про нього, про його жителів, про ті емоції, які воно подарувало. В кожній роботі можна бачити характер. Характер не тільки малюнка, але й самого студента. Кожна робота виконана з індивідуальним смаком, має свою естетику, яка продиктована життєвими обставинами, – а вони у всіх різні. В групі навчаються студенти з Луцька, Рівного, Горохова, Маневицького району, Млинівського району. Об'єднує їх бажання бути художником. Тому одна тема розглянута під різним кутом, по-своєму», – розповіла викладач про роботи своїх учнів.

«Кожен об'єкт важко назвати роботою, це – начерки, ескізи, крізь які пробивається художній смак. Перший винахід людини – лінія, і хто володіє лінією – той володіє мовою. Роботи доволі цікаві. Вчитель вчить нас аналізувати, бачити красу навколишнього світу», – розповіла про представлені роботи мистецтвознавець Зоя Навроцька.

Нагадаємо, що проект «Крок на шляху мистецтва» започаткований галереєю сучасного мистецтва України «Арт-кафедра» у 2015 році з метою підтримки молодих художників. В рамках проекту галерея надає можливість молодим митцям представляти свої твори в арт-кафе «Стоп-кадр», проводити в його залах презентації, обговорення, дискусії, реалізовувати власні творчі проекти, інсталяції, перформанси та допомагає їм зробити перші кроки до відкриття свого таланту глядачеві.







 

Коментарі
07 Жовтня 2016, 23:58
М О Л О Д Ц І !!!
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром