Мандрішак розпочав мандрівку містом

30 Вересня 2016, 19:08
2924

У місті стартував триденний театральний фестиваль під відкритим небом «Мандрівний вішак».

Театралізоване представлення учасників відбулося у п’ятницю, 30 вересня, на центральній алеї парку імені Лесі Українки.

Уже третій рік поспіль актори виходять на міські вулиці, аби продемонструвати, що театральне мистецтво не залежить від приміщень і декорацій, головна його цінність  - творчі та креатині особистості.

Координатор фестивалю, керівник театру «ГаРмИдЕр» Руслана Порицька говорить, що насправді за фестивальним дійством стоїть важка праця, попри це вже три роки «Мандрівний вішак» не покидає Луцька.

Координатор фестивалю розповідає, що ідея зробити символом фестивалю саме вішак виникла не випадково.

«Є така крилата фраза – «Театр починається з вішака». І ми подумали – чому б не винести його? Чому б не заламати оцей стереотип, що він може бути тільки в стаціонарному театрі? І таким чином з’явився «Мандрівний вішак». А оскільки наш вішак сам ходити ще не вміє, то у нього з’явився господар – Мандрішак», – розповіла координатор фестивалю.

Відтак, сьогодні Мандрішак представив глядачам учасників фестивалю. Три дні у найнесподіваніших куточках міста дев’ять театрів з України, Польщі, Литви і Грузії будуть дивувати та зачаровувати лучан.

Крім того, Мандрішак оголосив Суб’єктивних Суддів, які на закритті фестивалю нагородять своїх фаворитів. Серед них – екс-мер Луцька Богдан Шиба, заступники луцького міського голови Андрій Киця та Юрій Моклиця, керівник анімаційної студії «Імаго» Леонід Тивонюк, начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда.

Читайте також: Вистава у темряві, ляльковий «Гамлет» та клоунада на автодоромі – чим дивуватиме цьогорічний «Мандрівний вішак»
























Фото Романа ДОМБРОВСЬКОГО

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром