Луцьк, 4 червня: аварія, круглі столи, аукціон

04 Червня 2015, 19:10
2042

Що нового й цікавого відбувалось у Луцьку 4 червня.

Знайшли водія, який скоїв смертельний наїзд на випускника 1 червня цього року, а сам утік. Тепер йому загрожує до восьми років позбавлення волі, - повідомили у прес-службі волинської міліції.

На пішохідному переході перед мостом, який з'єднує проспект Перемоги і проспект Соборності, автомобіль «Nissan» збив двох школярок. На щастя, життю дівчат вже ніщо не загрожує. Обставини ДТП встановлюють слідчі.

У Палаці культури відбувся перший благодійний аукціон і виставка-продаж робіт волинських журналістів та їхніх друзів і близьких. На аукціон надійшло близько 100 лотів: вишивка, листівки, біжутерія ручної роботи, елементи домашнього декору, м’які іграшки, домашня випічка, картини та інше. Кошти, зібрані під час акції, а це 7 805 гривень, будуть витрачені на потреби колег-журналістів, які відстоюють нашу територіальну цілісність і незалежність у зоні АТО.

Також сьогодні у Луцьку відбувся круглий стіл на тему «Національний діалог: долаючи минуле, переживаючи теперішнє, будуючи майбутнє».  Його метою є зібрати пропозиції від усіх регіонів держави щодо бачення майбутнього розвитку України як єдиної країни та розробити проект державної політики національної єдності. Тож авторитетні місцеві громадсько-політичні діячі також мали можливість обговорити питання, що наразі роз’єднують українське суспільство, зокрема ставлення до історичних подій минулого та теперішнього конфлікту, а також випрацювати пропозиції щодо об’єднання суспільства у майбутньому.

 

Сьогодні святкує 101-шу річницю із дня народження лучанка Ганна Рудик. З цим святом її привітали представники департаменту соціальної політики Луцької міської ради: заступник директора департаменту Олег Главацький та головний спеціаліст апарату департаменту Тетяна Заєць.

Гостям довгожителька подякувала, заспівавши пісню «Зеленеє жито, зелене».
Гостям довгожителька подякувала, заспівавши пісню «Зеленеє жито, зелене».

А в залі засідань міської ради відбувся круглий стіл з обговорення проекту рішення Луцької міської «Про плату за землю». Після обговорення цього питання вирішили до понеділка напрацювати конкретні пропозиції, а 8 червня подати їх до проекту рішення, для розгляду на сесії міської ради. Депутат міської ради Богдан Шиба, що був присутній на обговоренні, прокоментував перебіг круглого столу так:

«На круглому столі обговорювалось питання ставок плати за землю в місті. Частина депутатів міської ради, які також ведуть бізнес в Луцьку (Євген Ткачук, Валерій Бондарук, Юрій Корольчук) стали казати, що ставки для підприємців завеликі, вони висловлюються за зниження плати для окремих категорій підприємців. Тож вирішили це питання перенести на понеділок. Податок на землю – одне з головних джерел надходжень до міського бюджету, і кожен має це розуміти й справедливо платити».

Голова волинської облради Валенти Вітер на брифінгу спростував чутки про будівництво ресторану на території стоянки облради, яка розташована біля Свято-Троїцького собору на вулиці Парковій, Він повідомив, що КП "Автогосподарство Волиньскої оласної ради" об’єднали з КУ «Управління будинком Волинської обласної ради» і територію автогосподарства здли в оренду під стоянку. Зі слів Вітра, оренда дає прибутків у чотири рази більше, ніж заробляло раніше саме автогосподарство.

Під Луцьком незаконно роздавали землю і це виявила прокуратура. Головне управління Держземагенства у Волинській області в період 2013-2014 роки незаконно надавало громадянам для ведення особистого селянського господарства земельні ділянки державної власності з земель запасу Прилуцької сільської ради, які розташовані на єдиному земельному масиві площею близько 23 га.

Лучанин у гаражі облаштував міні-спиртогорілчаний комбінат. Власник підпільного цеху виготовляв фальсифікат під відомі бренди «Nemiroff з перцем», «Medoff Classic», «Мороша», «Хлібний Дар» та «Lubotin Pshenichna». 

Невеличке містечко на півдні Італії Лав'яно з населенням півтори тисячі осіб зібрало гуманітарну допомогу для лучан. Загітувала італійців єдина українка в населеному пункті, лучанка Катерина Довгополюк та її чоловік Лучіано Пізеркіа. Загальна сума фармацевтичної допомоги сягнула понад 3 000 євро. Частину ліків передали в Луцький військовий госпіталь, а решту – в Луцький геріатричний пансіонат.  Також жителі Лав'яно передали лучанам дитячі речі і харчування. Ці подарунки отримали дітлахи з Волинського обласного спеціалізованого будинку дитини.

 

Відслідковувала події Ольга Бузулук

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром