Міська рада виділила 200 тисяч на розширення фотостенду загиблих в АТО

29 Вересня 2016, 14:09
1829

У Луцькраді прийняли рішення доповнити фотостенд світлинами загиблих волинян та встановити його до Дня захисника України.

Відповідний проект рішення прийняли на пленарному засіданні сесії міськради у середу, 28 вересня.

Нагадаємо, що раніше проект фотостенду загиблим на війні волинянам хотіли винести на громадські обговорення і відтермінувати його встановлення.

Проте після обговорення депутати проголосували за виділення коштів на розширення пам’ятного стенду. Питання щодо розширення попередньо обговорили та узгодили з родичами загиблих.

Павло Данильчук також вважає, що місце має залишитися меморіальним навіть після того, як фотостенд заберуть.

«Це місце вже три роки є священним для лучан. Воно має залишитися пам’ятним», – зазначив депутат.

Відтак обранці громади вирішили,  що варто зібрати робочу групу, яка вирішить,  як має виглядати місце, де тепер знаходиться стенд пам’яті. Депутати не виключають,  що для цього можна залучити стіну монастиря.

Проте секретар Луцькради Юлія Вусенко зауважила,  що перед тим,  як робити щось на стіні, варто порадитися з фахівцями,  оскільки монастир – пам’ятка архітектури.  

«Це не просто стіна –  це частина монастиря, який є пам’ятником архітектури.  Тому,  приймаючи рішення, варто отримати якісь дозвільні документи. В першу чергу доповнити пункт умовами архітектурних експертиз», – зауважила секретар.

Нагадаємо,  що 14 жовтня у День захисника України на Меморіалі Вічної Слави закладуть та освятять камінь, де згодом розмістять пам’ятник загиблим на сході воїнам

Коментарі
29 Вересня 2016, 17:16
Ну да давайте ще ДЕРЬМА сбушного і мусарского доліпимо до ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ!!! І все місто спокійно за цим спостерігає!!!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром