Мешканці шести військових гуртожитків зможуть приватизувати житло

29 Вересня 2016, 10:20
1751 Джерело: google.com

Шість військових гуртожитків з інженерними мережами, а також дві трансформаторних підстанції та електромережі, які належать Міністерству оборони України, передали у міську власність.

Про це йшлося у середу, 28 вересня, під час сесії міськради.

Депутат Сергій Шкода повідомив, що жителі гуртожитків не можуть приватизувати житло через те, що приміщення знаходяться у власності Міноборони. Мешканці готові вкладати в ремонт приміщення власні кошти, але за умови дозволу на приватизацію квартир.

Окрім шести гуртожитків пропонують передати у комунальну власність дві трансформаторні підстанції, які обслуговують весь Привокзальний мікрорайон. На це депутат міськради Тарас Шляхтич зауважив, що на баланс міста не варто було брати інженерні мережі, бо вони перебувають у незрозуміло якому стані.

«Мені здається, недоцільно брати мережі на свій баланс. По будинках питань немає, але з проекту рішення треба виключити інженерні мережі», – зазначив Тарас Шляхтич.

Втім таку пропозицію свого колеги обранці громади не підтримали. Зокрема, депутат Ігор Поліщук запропонував підтримати проект рішення, а якщо буде надто велике навантаження, то виключити підстанції з акту передачі.

В свою чергу, перший заступник міського голови Тарас Яковлев наголосив на тому, що перш за все мешканцям необхідно створити будинкові комітети і лише після цього гуртожитки можна було б передати у комунальну власність.

У підсумку депутати більшістю голосів підтримали проект рішення.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром