«Давайте не виглядати хохлами меншовартісними», – депутат Луцькради

28 Вересня 2016, 18:30
1955

Депутати Луцької міської ради вкотре не підтримали проект рішення про засудження рішення Польського Сейму щодо визнання подій на Волині геноцидом.

Голосування відбулося у середу, 28 вересня, на пленарному засіданні сесії міськради.

Депутат Микола Федік розповів, що польське рішення може мати не тільки політичний, а й юридичний характер. Якщо факт геноциду буде визнаний, то Польща матиме усі підстави вимагати компенсації. Крім того, на той час полякам належало 150 тисяч гектарів землі, за які вони також можуть вимагати відшкодування від України.

«Це рішення не має політичного забарвлення, а відстоює інтереси українського народу. Якщо ми показуємо, що не поважаємо свою історію, відповідно, ніхто не буде поважати і нас», – зазначив депутат.

Проте депутати, як і на минулій сесії, знову не підтримали проект рішення. Відтак, депутат Павло Данильчук зауважив, що таке голосування показує міську раду не у найкращому світлі.

«Я не хочу нікого переконувати, але давайте тоді до сесії такі речі узгоджувати. Давайте не виглядати хохлами меншовартісними», – зауважив депутат.

Натомість Ігор Поліщук стверджує – рішення Луцькради просто непотрібне, оскільки відповідну постанову прийняли у Верховній Раді.

«Я би попросив бути обережнішим і не вішати ярлики. Верховна Рада прийняла постанову, то для чого ми будемо ще голосувати? Луцька міська рада має займатися тим, чим має займатися. Перш за все – це господарська діяльність», – підсумував депутат.

Тож під час повторного голосування проект знову не підтримали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Польща нам засунула ножа у спину», – депутат Луцькради про рішення Сейму

Коментарі
29 Вересня 2016, 00:53
Шлях в Європу лежить через реституцію. Через це пройшла Прибалтика. Нерухомість доведеться повернути колишнім власникам.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром