Депутати вважають переатестацію поліцейських невдалою та незрозумілою

28 Вересня 2016, 17:12
1849 Джерело: pmg.ua

У міськраді стверджують, що через невдале реформування правоохоронних органів у місті зросла злочинність.

Відтак луцькі депутати просять Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова ліквідувати проблеми, які перешкоджають поліцейським працювати. За відповідне звернення голосували під час пленарного засідання сесії міськради у середу, 28 вересня.

Депутат Ігор Поліщук розповів, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань цього року внесли на 41% більше кримінальних проваджень, аніж минулого. Відтак, комісія законності зробила висновок, що причина їх зростання – невдалий, недостатньо продуманий та незрозумілий процес переатестації.

Крім того, збільшенню злочинів сприяє необґрунтоване зменшення штатної чисельності атестованого особового складу та відсутність механізму поповнення сержантського складу працівників поліції. Поліщук також розповідає, що наразі на одного слідчого припадає близько 12 справ. Розкрити їх своєчасно працівники не можуть через надмірне навантаження.

За словами депутата, законодавча база для реформи була непродумана і непідготовлена. Більшість поліцейських, які не пройшли атестацію, виграли суд та були поновлені на посаді.

Його підтримав Павло Данильчук. Він вважає, що реформи взагалі не відбулося. Натомість, з’явилася ворожнеча між патрульними та старими поліцейськими.

«Проблема не лише в зростанні злочинності. Проблема в тому, що немає ніякої реформи. Яка реформа? Змінили вивіску і запустили патрульних? Є неприхований конфлікт між старими та новими поліцейськими», – говорить Павло Данильчук.

Депутати сподіваються, що Міністр внутрішніх справ посприяє оперативній розробці механізму поповнення сержантського складу працівників поліції та пришвидшить завершення реформ. Таким чином, на думку депутатів, можна знизити рівень злочинності та покращити криміногенну ситуацію у місті.

У підсумку депутати підтримали проект рішення.

Коментарі
28 Вересня 2016, 21:58
Я вважаю Луцьких депутатів невдалими та незрозумілими!!!! КОНЧЕНІ ЛУЦЬКІ ДЕПУТАТИ ДО ВАС ЗВЕРТАЮСЬ!! НЕ ПОЗОРЬТЕСЬ!!!
28 Вересня 2016, 21:59
Всіх старих мусарів геть! Або тільки через АТО
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром