Живописні полотна Назара Гулина виставить у Луцьку галерея «Арт-кафедра»

26 Вересня 2016, 16:33
1723

29 вересня о 17:00 в галереї сучасного мистецтва України «Арт-кафедра», що в Адреналін Сіті, відбудеться відкриття ретроспективної виставки Назара Гулина.

***

«Твори Назара Гулина – це справжні перлини нашого сучасного малярства. Вони вражають, передусім, надзвичайною красою, багатством і тонкістю кольорової оркестрації. Колір дослівно вибухає на полотнах художника потужним каскадом пронизливо сміливих, дзвінких і чистих барвних гармоній та контрастів. Це цілі музичні симфонії – то радісно-піднесені, святкові, сповнені молодого тріумфу життя, то мінорні, містично-загадкові, немов овіяні настроєм тривожної перестороги.

В них, як у дзеркалі, знайшов вираз рідкісний тип світовідчування художника, його почуття, гострі  як ніж, а нараз екстатичні, як містичне одкровення. Малярство Назара Гулина позначено незвичайною індивідуальністю художника, який є справжнім дитям нашої передапокаліптичної епохи. У русло сучасних поставангардових шукань у малярстві творчість Назара Гулина вписується як своєрідне, яскраво національне явище, позначене суто українським чуттям кольору і форми». (Любов Волошин, Заслужений діяч мистецтв України)

***

«Малярська творчість Назара Гулина без сумніву порушує стереотипи та звичайні уявлення про відомі тенденції у світовому образотворчому мистецтві. Він, як молодий митець, знайшов свій власний шлях. Ми не в змозі порівняти його з тією ж ліричною, жестикуляційною абстракцією в абстрактному мистецтві.

Він кохається в символічній арабесці. Можемо зазначити, що символізм є основою його малярства. Хоча, тільки символізмом неможливо обмежити його стиль. Мабуть, найпритаманніший йому – метафізичний живопис». (Мірослав Клівар (Чеська Республіка) – доктор мистецтвознавства, професор, член міжнародної організації художніх критиків АІСА)

***

«Скільки часу необхідно для формування неповторної особистості художника, творення ним доробку, гідного історії? Життя одних триває довго, проте сам цей факт не гарантує вагомості багатолітнього надбання. Інші - згорають швидко, як зорі, що зриваються із небосхилу, але надовго залишають видимий слід... 

Життя Назара Гулина обірвалося на 33 році. Дата - трагічна і символічна. Фізична відсутність митця заставляє по-особливому оцінювати його полотна та актуальні творчі ідеї, позбавлені подальшого авторського розвитку. Динамічною і живою залишається насамперед їхня духовна основа та випромінювана досі потужна енергія». (Орест Голубець, доктор мистецтвознавства, професор)









 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром