Театральний майдан: розширення фотостенду загиблим героям хочуть відкласти

26 Вересня 2016, 15:53
1718

Проект фотостенду загиблим на війні волинянам, який планували відкрити до Дня захисника України, хочуть винести на громадські обговорення і відтермінувати його встановлення.

Про це йшлося на засіданні бюджетної комісії у понеділок, 26 вересня.

Депутат Луцької міської ради Олександр Кравченко розповів, що коли приймали рішення про розширення фотостенду, то не врахувати багато нюансів. Відтак, на його думку, виготовлення стенду варто відкласти та додатково обговорити з родинами загиблих.

«Після того, як ми розглянули питання про встановлення пам’ятного фотостенду, до мене зверталися громадяни, люди, в чиїх сім’ях загинули хлопці. Я вважаю, що перед тим, як приймати рішення, ми повинні почути кожного», – розповів депутат.

Нагадаємо, що фотостенд загиблих в АТО хочуть оновити та розширити – поряд із фотокартками героїв Майдану та загиблих на сході лучан розмістять світлини усіх волинян, які загинули на війні.

Очільниця громадської організації «Волинський координаційний центр допомоги учасникам АТО» Інна Голдованська також зауважила, що є родини, в яких військові числяться зниклими безвісти, або перебувають у полоні. Більшість з них хоче, аби їх рідні також були згадані на фотостенді.

Проте заступник луцького міського голови Тарас Яковлев переконує – полоненим не місце з померлими, треба вірити, що вони повернуться живими.

«Я вважаю, що ті, хто в полоні перебувають, не мають бути на тому стенді. То не їхній стенд». – зазначив заступник мера.

Дехто з депутатів підтримав таку думку. Зокрема, Григорій Пустовіт вважає, що питання надто делікатне. Він цікавиться – як буде почуватися боєць, який побачить своє фото поряд з загиблими? Депутат вважає, що, можливо, стенд варто було б розділити.

Вдова загиблого Василя Зелінського додала, що є хлопці, які воювали в АТО, а загинули внаслідок ДТП та нещасних випадків вдома. На її думку, вони також повинні бути на стенді. Олександр Кравченко також додав – поспішати зі встановленням стенду тільки для того, щоб встигнути до певної дати, не варто.

«Саме в цьому питання не треба вже нікуди спішити, якщо будемо робити розширення під певні дати в календарі, то це неправильно. Так, попереду День Покрови, День захисника України. Ми згадаємо всіх: тих, хто є на стенді і тих, кого там немає. Варто скласти робочу групу по розробці проекту з подальшим обговоренням з сім’ями загиблих, зниклих безвісти, з сім’ями тих, хто в полоні. Повірте, родини зниклих безвісти вважають своїх хлопців живими. А фото тих, хто в полоні будуть показувати, що війна триває. Це стенд тих подій, які відбуваються в крані вже третій рік. І, на жаль, вони не закінчені», – підсумував депутат.

Відтак на комісії проголосували за проведення конкурсу та громадське обговорення фотостенду.

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром