Лучанин вимагає відновити шахову школу

26 Вересня 2016, 12:09
1757 Джерело: starorganizers.com

Мешканець міста звернувся до депутатів з проханням відновити шахові спортивні гуртки.

Про це йшлося у понеділок, 26 вересня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

Пан Ярослав зауважив, що раніше шахова школа працювала, втім її розформували, а взамін ніякої альтернативи не надали.

«Я вже не раз звертався до міської ради. 2014 року відповіли, що немає спеціалістів, які могли б навчати у шаховій школі. За два роки спеціалістів не можуть знайти?» – поцікавився мешканець.

На це заступник міського голови Юрій Моклиця зауважив, що міськрада не ліквідовувала шахову школу, бо її як такої не було.

«Люди приходили з ідеєю створити школу. Але наразі ми не можемо працювати у спільному форматі. Їм запропонували обрати години, у які там буде зручно займатися. Вони не погодилися на такий варіант, а хотіли все приміщення на Рівненській, 5, де раніше приходили грати у шахи», – зазначив Юрій Моклиця.

Те, що школи шахів не існувало раніше, підтвердив і начальник Управління з питань фізичної культури та спорту Юрій Волинець. Він зазначив, що наразі немає ні великої зацікавленості у шахах серед дітей, ні відповідних фахівців, які могли б цьому навчати.

«Це була школа-невидимка, яка ніде не була зареєстрована і функціонувала на території комунальної власності безплатно», – зауважив Юрій Волинець.

Натомість заступник міського голови додав, що у напрямку шахового спорту планують створити додаткову ставку для людини, яка вчитиме шахістів у приміщенні на Рівненській, 5 і в спортивних клубах по мікрорайонах. Втім, про створення окремої школи чи відділу поки не може йти мова.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром