Державні пільги ветеранам змушені оплачувати з міської казни

25 Вересня 2016, 18:45
1412 Джерело: nezhatin.com.ua

Держава, декларуючи пільги, «негласно» переклала клопоти щодо їх фінансування на міський бюджет.

Приміром, майже у мільйон гривень цього року обійдеться місцевій скарбниці пільгове користування телефоном ветеранами Великої вітчизняної війни – повідомляє інформаційне агентство Волинські Новини. 

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 22 вересня.

Зі слів директора департаменту фінансів та бюджету міськради Лілії Єлової, у змінах до міського бюджету для департаменту соцполітики на абонпалату і встановлення телефону для ветеранів Великої вітчизняної війни треба закласти 200 тисяч гривень.

«Це послуга людям. Укртелеком не має права її скасувати, він її надає, люди не платять, а телефоном користуються – законом же пільга не скасована», – пояснила вона.

На початку року півмільйона гривень на ці потреби в бюджеті міста уже закладали, проте цієї суми разом із згаданими 200 тисячами гривень до кінця року не вистачить.

 

Коментарі
25 Вересня 2016, 22:21
Держава не фінансує ветеранів Великої вітчизняної війни, бо такої війни не було. Україна фінансує тільки ветеранів Другої світової війни, а решту якщо місцева влада вважає за потрібне фінансують місцеві бюджети. У нашому випадку це комсомолець Романюк з карману всіх лучан все логічно
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром