У місті обговорили україно-польські взаємини

24 Вересня 2016, 17:57
2026

Польські доктори наук та аспіранти академії ім. Яна Длугоша взяли участь в Міжнародній науковій конференції «Актуальні проблеми сучасної славістики» на базі Інституту філології та журналістики СНУ ім. Лесі Українки.

23 вересня у приміщенні Музею Лесі Українки відбулась зустріч делегатів з луцькою молоддю – повідомляє ГО «Центр вільної освіти і культури».

Під час неформального спілкування основна увага була приділена питанням українсько-польських наукових, культурних взаємин. Юних лучан також привабила можливість комунікації польською мовою з її питомими носіями, аби покращити свої навички.

Під час зустрічі доцент кафедри української літератури Інституту філології та журналістики Олена Маланій ознайомила присутніх з музейною експозицією, розповіла про українсько-польський вектор творчості Лесі Українки, активність родини Косачів на Волині. Було презентовано унікальне видання «Лісової пісні» українською та польською мовами.

Аспірант Ян Качмажик поділився своїми роздумами з приводу зустрічі: «Цікаво, що наш приїзд насичений не лише науковими заходами: ми маємо змогу краще пізнати ваше місто, культуру, поспілкуватись з місцевою молоддю. В світі тепер справді є чимало конфліктів на грунті національної інакшості, етнічних ознак. Після сьогоднішньої зустрічі у музеї я вкотре переконався, що людям-космополітам (як Леся Українка, наприклад) не просто легко уникнути суспільних стереотипів, а вони можуть навчати інших бути відкритими і необмеженими. Це важливо.»

Захід у музеї відбувся в рамках реалізації проекту «Межі культур» за фінансової підтримки програми Британської Ради «Активні громадяни». Організатор – ГО Центр вільної освіти і культури».







 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024