Лучани знову потерпають від смороду

24 Вересня 2016, 12:24
1440 Джерело: entertainments.dwnews.com

Мешканці 33-го та 40-го кварталів впродовж тривалого часу скаржаться на постійний сморід.

Проте якщо раніше вони звертались на лінію групи оперативного-реагування «15-80», то зараз уже пишуть офіційні звернення до Луцької міської ради – повідомляє ВолиньPost.

У п’ятницю, 23 вересня на засідання постійної комісії Луцькради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури та мови прийшли дві лучанки, які розповіли, що концентрація диму настільки висока, що вночі важко дихати.

Як пояснив представник Держекоінспекції в області Антон Поліщук, причиною густого смогу в цих двох мікрорайонах є спалювання сухої трави.

«Впродовж літа ми склали 90 протоколів по факту спалювання сухої рослинності, 12 з них – у Луцькому районі», – наголосив Антон Поліщук.

Проте жінки запевняли, що дим не від трави, позаяк в повітрі пахне паленою ґумою. Також були думки, що смог, ймовірно, через роботу асфальтного заводу. Проте цю версію спростувала представник відділу екології Луцькради, мовляв, якби викиди з заводу були настільки шкідливими та їдкими, то підприємство вже давно б закрили.

Та додала, що, найімовірніше, причиною смогу є палаючі торф’яники.

Нагадаємо,  що раніше лучани неодноразово скаржилися на каналізаційний сморд. Згодом начальник екології у місті припустив, що неприємний запах може виникати через злив нечистот від цехів по забою великої рогатої худоби та свиней.

Коментарі
02 Жовтня 2016, 02:38
Спаленими хімікатами чути в повітрі у вечірній час в житлових районах підшипникового заводу. Можливо спалюють відходи виробництва Кр-ШУБЕРТ або підшипниковий?
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром