«Демобілізовані – то бомба сповільненої дії», – депутат Луцькради

23 Вересня 2016, 12:33
2082 Джерело: www.postfactum.ks.ua

Активісти просять прийняти комплексну програму підтримки демобілізованих воїнів АТО, оскільки ця категорія військовослужбовців потребує підтримки та реабілітації.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту у п’ятницю, 23 вересня.

Голова Луцької міської організації спілки воїнів АТО Волині Олег Кобилянський розповів, що з загальної кількості демобілізованих у Луцьку, реабілітацію після війни пройшло не більше 2% військових. У місті відсутня програма підтримки демобілізованих, яка б включала комплекс заходів щодо їх адаптації. Тож активіст пропонує створити відповідну програму.

Таку пропозицію підтримав депутат Олександр Кравченко. Він погоджується – про демобілізованих бійців збули.

«Повірте, хлопцям, які воювали в 2014-2015 році, ці реабілітації потрібні щорічно, декому навіть лікування. Пройшла велика кількість людей через збройні сили. Чи створене єдине вікно атошника, куди він може прийти з своїми проблемами? Після року в АТО вони випадають з мирного життя. У них порушена психіка, але ту психіку можна відновити. Потім в громадськості виникає обурення через незрозумілі ситуації. Хлопці стають агресивні. То бомба сповільненої дії. Це хлопці, які вміють тримати зброю в руках, які бачили кров», – розповів депутат.

Представник обласної спілки учасників АТО Ярослав Мудрик також додав – питання підтримки мобілізованих упустили і на рівні держави, і на рівні волонтерів.

«Зовсім недавно було засідання з громадськими організаціями і ми побачили, що категорія демобілізованих у нас десь випала», – зауважив Ярослав Мудрик.

Відтак на комісії вирішили провести засідання з департаментом соцзахисту, розробити у Луцьку програму підтримки демобілізованих та прийняти її на жовтневій сесії.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром